skupa ponuda usporava ekološku tranziciju

Ministar traži jeftinije e-automobile od nemačkih proizvođača

AutomobiliEULifestyle

15.3.2023 18:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministar traži jeftinije e-automobile od nemačkih proizvođača Ministar traži jeftinije e-automobile od nemačkih proizvođača
Nemački ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) je automobilsku industriju pozvao da proširi ponudu električnih automobila na jeftinije modele, jer fokusiranje na skupa vozila... Ministar traži jeftinije e-automobile od nemačkih proizvođača

Nemački ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) je automobilsku industriju pozvao da proširi ponudu električnih automobila na jeftinije modele, jer fokusiranje na skupa vozila usporava tranziciju ka e-mobilnosti.

„Moramo da pazimo da proizvođači sastave široku ponudu u svim cenovnim segmentima,“ rekao je Vising za štutgartske dnevnike od srede.

Pri tranziciji ka klimatski neutralnoj mobilnosti „treba u vidu imati i pitanje mogućnosti potrošača,“ dodao je ministar. „Električni automobili sada u proseku koštaju 53.000 evra, a to je preskupo za ljude na početku profesionalnog života”, prenela je njegove reči agencija DPA.

Nemački brendovi uglavnom forsiraju skupe automobile, rekao je Vising, pozivajući proizvođače da paletu prošire modelima prihvatljivije cene. „Za to su nužni snažna konkurencija i široka ponuda,“ zaključio je ministar.

Vising je prethodnih sedmica u vestima bio uglavnom zbog pritiska na Evropsku uniju da uvede izuzetke u opštu zabranu novih automobila sa klasičnim motorom od 2035. godine.

On, naime, želi da ostavi vrata otvorena benzinskim motorima pod uslovom da sagorevaju klimatski-neutralno sintetičko gorivo.

 • TATJANA

  17.3.2023 #1 Author

  Oni razmišljaju o ljudima koji tek počinju svoju karijeru, uredjena drzava

  Odgovori

 • GOCA BG

  18.3.2023 #2 Author

  Naravno da treba da proizvode modele koji mnogo manje kostaju…

  Odgovori

 • Dea

  19.3.2023 #3 Author

  Ma kakvi ovo kod nas,pa ljudi van Bga i dalje voze golfove dvojke sta vam je

  Odgovori

 • COKA

  19.3.2023 #4 Author

  Obo kod nas tesko da ce da zazivi

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...