pogon će se prostirati na čak 1.500 hektara

Volkswagen gradi fabriku baterija za električna vozila u Kanadi

AutomobiliSvetU fokusuVesti

14.3.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Volkswagen gradi fabriku baterija za električna vozila u Kanadi Volkswagen gradi fabriku baterija za električna vozila u Kanadi
Volkswagen grupa i njena kompanija za proizvodnju baterija PowerCo uspostaviće svoju prvu inostranu gigafabriku za proizvodnju baterijskih ćelija u Sent Tomasu, u jugozapadnom Ontariju.... Volkswagen gradi fabriku baterija za električna vozila u Kanadi

Volkswagen grupa i njena kompanija za proizvodnju baterija PowerCo uspostaviće svoju prvu inostranu gigafabriku za proizvodnju baterijskih ćelija u Sent Tomasu, u jugozapadnom Ontariju.

Početak proizvodnje planiran je za 2027. godinu, a prošle godine grupacija je potpisala ugovor s kanadskom vladom kako bi se pronašle odgovarajuće lokacije za takav pogon u Kanadi, piše SEEbiz pozivajući se na AP.

Osim toga, istražiće se načini na koje Kanada može doprineti Volkswagenovim lancima nabavke baterijama, uključujući sirovine i montažu.

Provincija Ontario je tim povodom prošlog meseca počela da sprovodi pripremne aktivnosti najavom zakona, koji bi trebalo da omogući efikasniju “pripremu terena” za lokaciju od čak 1.500 hektara u jugozapadnom Ontariju.

Pokrajinski ministar za ekonomski razvoj rekao je da bi se deo lokacije trebao prostirati na dve opštine, ali će biti spojen u jednu, kako bi se uklonili birokratski problemi u radu s dve administrativne celine.

Kanada je u poslednje dve godine potpisala najmanje 10 velikih ugovora u domenu proizvodnje električnih vozila, ukupne vrednosti više od 12 milijardi američkih dolara.

  • TATJANA

    15.3.2023 #1 Author

    Traže se nova tržišta, povoljna i sugirna

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.3.2023 #2 Author

    Gleda kompanija gde ima najbolje uslove za svoj rad…

    Odgovori

  • FRUTI04

    19.3.2023 #3 Author

    I te baterije treba reciklidati,one ce na kraju ispasti da mnogo vise zagadjuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...