bez padavina 32 dana

Nezapamćene suše pogodile Francusku tokom zime

Firme u fokusuU fokusu

22.2.2023 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nezapamćene suše pogodile Francusku tokom zime Nezapamćene suše pogodile Francusku tokom zime
Francuska je u „stanju pripravnosti“ zbog rizika od suše ovog leta, rekao je u sredu ministar za ekološku tranziciju Kristop Bešu (Christope Bechu). Ova... Nezapamćene suše pogodile Francusku tokom zime

Francuska je u „stanju pripravnosti“ zbog rizika od suše ovog leta, rekao je u sredu ministar za ekološku tranziciju Kristop Bešu (Christope Bechu).

Ova zemlja je tokom zime zabeležila nezapamćenu sušu, jer padavina nije bilo 32 dana, počevši od 21. januara, potvrdio je meteorološki zavod Meteo France.

Očekuje se da će februar završiti sa nedostatkom padavina od 50 odsto.

Bešu je rekao za televiziju Franceinfo da će od marta biti preduzete meke mere i ograničenja kako bi se uhvatili u koštac sa uticajem „najsušnije zime od 1959. godine“, i dodao da podzemne vode kasne dva meseca u pogledu dopune.

Bešu je dodao da će se sledećeg ponedeljka sastati sa zvaničnicima u svakom regionu kako bi razgovarali o situaciji u tim delovima zemlje.

 • TATJANA

  24.2.2023 #1 Author

  Naćiće način i mere kojima će ovo ublaziti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.