Turska kompanija počela preuzimanje prve srpske privatne bolnice 2021. godine

Acibadem postao kompletni vlasnik zdravstvenog sistema Bel Medic

SrbijaVesti

17.10.2024 10:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Acibadem postao kompletni vlasnik zdravstvenog sistema Bel Medic Acibadem postao kompletni vlasnik zdravstvenog sistema Bel Medic
Dr Jasmina Knežević, suosnivačica prve privatne bolnice u našoj zemlji Bel Medic, potvrdila je da je turski Acibadem postao kompletni vlasnik domaće kompanije, u... Acibadem postao kompletni vlasnik zdravstvenog sistema Bel Medic

Dr Jasmina Knežević, suosnivačica prve privatne bolnice u našoj zemlji Bel Medic, potvrdila je da je turski Acibadem postao kompletni vlasnik domaće kompanije, u čiju vlasničku strukturu je ušao sredinom 2021. godine.

Knežević je u objavi na društvenoj mreži LinkedIn poručila da se, zajedno sa suprugom Milanom, rastala od imena Bel Medic i kompanije koju su zajedno gradili punih 29 godina.

„Verujem da će Acibadem, sadašnji kompletni vlasnik kompanije, sačuvati i unaprediti vrednosni sistem Bel Medica i građanima Srbije obezbediti medicinsku zaštitu vodeći se principima humanosti i visokih etičkih standarda“, poručila je Knežević u objavi, u kojoj se zahvalila svim saradnicima na predanosti i kvalitetnom radu.

Jedna od naših najpoznatijih preduzetnica je u intervjuu za Biznis.rs prošle godine otkrila da su mnogi investicioni fondovi pokazivali interesovanje za Bel Medic, ali samo tri strateška partnera.

„Moja želja je bila da predam kompaniju nekome ko će biti u stanju da nastavi da razvija naš sistem i da u Srbiju donese nova znanja, tehnologiju i kapital, ko će podići naš privatni medicinski sektor na mnogo viši nivo od postojećeg. Pregovori sa Acibademom su trajali više godina, ali nadam se da će se to isplatiti i da će od ovoga (integracije) imati koristi i pacijenti i doktori i celo naše društvo“, izjavila je Knežević za Biznis.rs u aprilu 2023. godine.

Dr Jasmina Knežević / Foto: Bel Medic

Podsećamo da je potpisivanjem ugovora u Beogradu u julu 2021. godine ozvaničena integracija dva velika medicinska sistema – turskog Acibadema, jednog od najvećih bolničkih lanaca na svetu i srpske privatne bolnice Bel Medic.

Ugovor su potpisali vlasnici i osnivači Bel Medic Jasmina i Milan Knežević i vlasnik i osnivač Acibadema gospodin Mehmet Ali Aydınlar.

Na ovaj način, kako je saopšteno po potpisivanju ugovora, Acibadem je postao većinski vlasnik Bel Medica, vodeće privatne zdravstvene ustanove u Srbiji sa tradicijom dugom 26 godina. Tada je bilo dogovoreno da će poslovanje nastaviti pod nazivom Acibadem Bel Medic.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.