kompanija još nije odredila cenu i broj akcija

Aclarion razvija softver za bolju dijagnostiku bolova u leđima

BiznisHi-techLifestyleSvetVestiZdravlje

8.1.2022 14:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aclarion razvija softver za bolju dijagnostiku bolova u leđima Aclarion razvija softver za bolju dijagnostiku bolova u leđima
Aclarion, kompanija iz Kalifornije koja je kreirala softversku aplikaciju dizajniranu da pomogne lekarima da efikasnije i manje invazivno dijagnostikuju uzrok bola u donjem delu... Aclarion razvija softver za bolju dijagnostiku bolova u leđima

Aclarion, kompanija iz Kalifornije koja je kreirala softversku aplikaciju dizajniranu da pomogne lekarima da efikasnije i manje invazivno dijagnostikuju uzrok bola u donjem delu leđa, podnela je svoj obrazac za inicijalnu javnu ponudu (IPO) 5. januara.

Sa sedištem u San Mateu, Aclarion su osnovali dr Džef Loc (Jeff Lotz) i Dejvid Bredford (David Bradford). Oba pronalazača su istraživači sa Kalifornijskog univerziteta u San Francisku i specijalizovani su za lečenje kičme. Izvršni direktor Aclarion-a Džim Pikok (Jim Peacock) je takođe jedan od osnivača, piše Capital.com.

Rešavanje bolova u donjem delu leđa nije mali podvig i iz Aclarion-a tvrde da samo 10 odsto obolelih ikada sazna njegov osnovni uzrok.

Aclarion planira da sarađuje sa proizvođačima kao što je Siemens kako bi svojim kupcima ponudili popuste na softver za spektroskopiju. Cena softvera The NociScan-LS (MRS) kreće se od 25.000 do 50.000 dolara.

IPO je naveo predloženu maksimalnu ukupnu ponudu od 48,3 miliona dolara (31,9 miliona funti). Kompanija još nije odredila cenu akcija, niti broj akcija koje će biti ponuđene. Aclarion namerava da trguje na Nasdaq-u pod oznakom ACON.

Aclarion-u je već odobren 21 američki patent za svoju tehnologiju i još šest su na čekanju. Takođe poseduje 17 stranih patenata, a još sedam su na čekanju.

Trenutno, Aclarion fokusira svoje prodajne kapacitete na pet tržišta: Njujork, Los Anđeles, Dalas, Denver i Sent Luis.

Nacionalni institut za zdravlje (NIH) odabrao je Aclarion da učestvuje u svom konzorcijumu za bol u leđima (BACPAC), istraživačkoj studiji vrednoj 150 miliona dolara koja je osnovana da istraži efikasnost različitih metoda koje se koriste za lečenje bolova u donjem delu leđa.

Prvobitno osnovana u Delaveru 2008. godine pod imenom Nocimed, kompanija je promenila ime u Aclarion u decembru 2021.

Kompanija planira da iskoristi dva miliona dolara prihoda od IPO-a za otplatu menice izdate u junu 2021. godine. Ostatak novca namerava da odvoji za razvoj tržišta i proizvoda, klinička istraživanja kako bi se demonstrirala bezbednost i efikasnost tehnologije, administrativne troškove i ostali opšti troškovi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...