Kupac je “Pan-Alko sistem" iz Beograda

AD “Vrenje” u Staroj šećerani prodato za tri miliona evra

NovacSrbijaStečajVesti

14.5.2021 14:45 Autor: Marko Miladinović 1

AD “Vrenje” u Staroj šećerani prodato za tri miliona evra AD “Vrenje” u Staroj šećerani prodato za tri miliona evra
Beogradsko preduzeće “Pan-Alko sistem” je po ceni od oko tri miliona evra kupilo firmu AD “Vrenje” čija je nepokretna imovina locirana u kompleksu Stare... AD “Vrenje” u Staroj šećerani prodato za tri miliona evra

Beogradsko preduzeće “Pan-Alko sistem” je po ceni od oko tri miliona evra kupilo firmu AD “Vrenje” čija je nepokretna imovina locirana u kompleksu Stare sećerane na Čukarici.

Kako je za Tanjug potvrdio stečajni upravnik Vasilj Vasiljević, AD Vrenje ima zajedničko vlasništvo na 28 objekata sa “DP Prva fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898” u stečaju, lociranih na gotovo 10 hektara državnog zemljišta za koje poseduju pravo korišćenja.

U prodajnom paketu bilo je i 100 procenata udela u firmi “Vrenje – Špiritana” iz Beograda, kao i utvrđeno potraživanje u stečajnom postupku DP „Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898“.

AD “Vrenje” prodato je po početnoj ceni koja je iznosila 353,7 miliona dinara, a u oglasu o prodaji navedeno je da je procenjena vrednost te firme u stečaju 707,4 miliona dinara.

Ovo je ujedno bio i prvi pokušaj prodaje imovine AD “Vrenje”, pravnog lica koje je u stečaju od 2012. godine.

Podaci o poslovanju kompanije „Pan-Alko sistem“ iz prethodno podnetih celovitih godišnjih finansijskih izveštaja, prema podacima bonitetne kuće Company Wall – iznosi su prikazani u evrima

PAN-ALKO SISTEM DOO BEOGRAD

RADNIČKA 3, 11030 Beograd (Čukarica), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.949.440,78 (2019)
Broj zaposlenih:
42 (2019)

“Pan-Alko sistem” proizvodi različite vrste alkohola, do sada je bio zakupac, a sedište mu je u Radničkoj ulici, što je i lokacija kompleksa Stare šećerane, koji je, između ostalog, zaštićen kao spomenik kulture.

Prema podacima domaće bonitetne kuće CompanyWall iz poslednjeg dostavljenog finansijskog izveštaja, preduzeće “Pan-Alko sistem” je tokom 2019. godine ostvarilo ukupno 2.949.440 evra prihoda i 2.840.990 evra rashoda, i imalo je 42 zaposlena radnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...