Ambiciozan plan razvoja poslovanja u regionu

Advance Capital Partners preuzima 60 odsto kapitala hrvatskog Solvisa

RegionVesti

16.5.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Advance Capital Partners preuzima 60 odsto kapitala hrvatskog Solvisa Advance Capital Partners preuzima 60 odsto kapitala hrvatskog Solvisa
Specijalni investicioni fond Advance Capital Partners i osnivač i suvlasnik Solvisa Stjepan Talan postigli su dogovor o strateškom partnerstvu u tom velikom hrvatskom proizvođaču... Advance Capital Partners preuzima 60 odsto kapitala hrvatskog Solvisa

Specijalni investicioni fond Advance Capital Partners i osnivač i suvlasnik Solvisa Stjepan Talan postigli su dogovor o strateškom partnerstvu u tom velikom hrvatskom proizvođaču solarnih panela i integrisanih fotonaponskih rešenja.

„Po ispunjenju određenih ugovornih uslova i obezbeđivanja regulatornih odobrenja nadležnih tela za zaštitu konkurencije, specijalni investicioni fond kojim upravlja Advance Capital Partners postaće vlasnik 60 odsto poslovnih udela u Solvisu”, navodi se u saopštenju Advance Capitala koju je preneo Poslovni dnevnik.

Strateško partnerstvo, kako su naveli, omogućiće sprovođenje zajedničkih strateških razvojnih planova, internacionalizaciju poslovanja i razvoj novih ekološki prihvatljivih energetskih rešenja.

„Zahvaljujući diversifikaciji poslovanja i sopstvenom razvoju najnaprednijih solarnih sistema Solvis je već danas vrlo uspešan na svetskim tržištima. Naši planovi su vrlo ambiciozni, a za njihovo sprovođenje želimo da unapredimo korporativno upravljanje društvom, privučemo dodatne kvalifikovane stručnjake, razvijemo i implementiramo značajne projekte za Solvis kao i da omogućimo zelenu tranziciju u regionu“, rekao je suvlasnik i direktor Solvija Stjepan Talan, koji će zadržati obe pozicije u kompaniji.

Talan je istakao da im je prioritet bio da pronađu finansijski snažnog partnera koji će razumeti njihov poslovni model i pomoći imu sledećoj fazi razvoja.

„Verujem da smo ga pronašli u Advance Capital Partners“, poručio je Talan,.

Predsednik Uprave Advance Capital Partnersa Aleš Škerlak naglasio je da im je cilj da razviju Solvis kao vodećeg pružaoca energetskih rešenja u Adria regionu kao i da ga pretvore u globalno prepoznatljivog igrača na području naprednih integrisanih fotonaponskih modula (BIPV).

“Sa dodatnim finansijskim sredstvima, Solvis će biti sposoban da u budućnosti još efikasnije i brže razvija sopstvene projekte sunčanih elektrana. U sledećih pet godina planiramo da izgradimo dodatne kapacitete u regionu od oko 500 MW“, najavio je Škerlak.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.