Investicije vredne do 150 miliona evra

Aerodromi Crne Gore razmatraju ulaganje u vazdušne luke u Podgorici i Tivtu

BiznisInvesticijePoslovanjeRegionVesti

14.2.2022 13:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Aerodromi Crne Gore razmatraju ulaganje u vazdušne luke u Podgorici i Tivtu Aerodromi Crne Gore razmatraju ulaganje u vazdušne luke u Podgorici i Tivtu
U kompaniji Aerodromi Crne Gore razmatraju odluku da u narednim godinama postepene investiraju u dve crnogorske vazdušne luke, budući da očekuju rast prihoda, ali... Aerodromi Crne Gore razmatraju ulaganje u vazdušne luke u Podgorici i Tivtu

U kompaniji Aerodromi Crne Gore razmatraju odluku da u narednim godinama postepene investiraju u dve crnogorske vazdušne luke, budući da očekuju rast prihoda, ali i broja putnika i vazduhoplova, izjavio je predsednik Odbora direktora ove kompanije Nebojša Đoković.

Govoreći o tome da li će se crnogorske vazdušne luke dati u zakup, ili će one pak ostati u državnom vlasništvu, Đoković je rekao da je ta tema i dalje otvorena, dodajući da prioriteti nisu do kraja definisani.

On je naveo da je neophodno investirati velika sredstva u dva aerodroma u Podgorici i Tivtu, prenosi agencija Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Đoković je naveo da to neće biti jednostavno sa njihovim budžetom, te da su tu u pitanju iznosi i do 150 miliona evra.

Dodao je i da treba sagledati opciju kreditnog zaduženja za dve vazdušne luke i “dobro izvagati”, jer ako sve bude kao u prethodnoj sezoni, rast prihoda i putnika je sasvim izvestan, pa će biti moguće i renoviranje aerodroma u koje decenijama nije ulagano.

Kad je reč o poslovanju, preliminarni podaci, kako je naveo, pokazuju da će imati više od dva miliona evra dobiti.

Đoković je rekao da su Aerodromi Crne Gore tokom prošle godine opslužili više od 1,3 miliona putnika, što je rast od 148 odsto u odnosu na 2020. godinu.

  • STRELAC

    14.2.2022 #1 Author

    Dokle god su u vlasnistvu drzave prostora za malverzacije je previse.

    Odgovori

  • Milovan94

    15.2.2022 #2 Author

    Zaista dobra i korisna investicija

    Odgovori

  • FRUIT04

    15.2.2022 #3 Author

    Toliko Skype karte Bgd – TV I stignes na izbetoniranu livadu

    Odgovori

  • Jolanda

    17.2.2022 #4 Author

    Očigledno ima potrebe za takva ulaganja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...