kompanija prošle godine smanjila rashode

Aerodromi Crne Gore ostvariće dobit veću od milion evra

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

8.1.2022 15:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aerodromi Crne Gore ostvariće dobit veću od milion evra Aerodromi Crne Gore ostvariće dobit veću od milion evra
Aerodromi Crne Gore ostvarili su planirane prošlogodišnje prihode još u septembru, a kompanija je prošle godine smanjila rashode i ostvariće dobit veću od milion... Aerodromi Crne Gore ostvariće dobit veću od milion evra

Aerodromi Crne Gore ostvarili su planirane prošlogodišnje prihode još u septembru, a kompanija je prošle godine smanjila rashode i ostvariće dobit veću od milion evra, saopštio je predsednik Odbora direktora preduzeća, Nebojša Đoković.

„Ukoliko poredimo poslovanje sa 2020. godinom, kada je gubitak bio više od 14 miliona evra, rezultat je odličan, ali smo još daleko od rekordne 2019. godine i nadamo se da se po prestanku pandemije brzo možemo vratiti na taj nivo“, rekao je Đoković za Pobjedu, a prenela je agencija Mina.

On je dodao da su odavno zreli i za povećanje kapaciteta kada je u pitanju proširenje platforme i prihvat putnika u terminalnoj zgradi, ali da je to već dugoročna investicija.

Govoreći o prometu putnika, Đoković je naveo da je od 15. decembra 2020. do 15. decembra prošle godine aerodrom Tivat imao 667.200, Podgorica 635.140 hiljada putnika.

„Sigurno je da smo zadovoljni sa 1,3 miliona prevezenih putnika, što je na oko 50 odsto u odnosu na ostvarene prihode u rekordnoj 2019. godini. Uzimajući u obzir da nismo imali rusko i belorusko tržište, to je odličan rezultat“, kazao je Đoković.

AERODROMI CRNE GORE

AERODROM PODGORICA, PODGORICA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
56.799.621,00 (2019)
Broj zaposlenih:
894 (2019)

On je rekao da je želja kompanije da budu tranzitni aerodromi, a ne samo krajnja destinacija, da se unapredi putna infrastruktura, pogotovo kod tivatskog aerodroma i da se povećaju neavijacijski prihodi.

“Žao mi je što nije realizovan projekat sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i kredit od 50 miliona evra, što se nije ušlo u izgradnju dodatnog terminala u Podgorici, jer bi time povećali komercijalni sadržaj i komfor putnika. Tendencije su u svetu da avijacijski i neavijacijski prihodi budu u proporciji 50 odsto prema 50 odsto, dok je kod nas to oko 80 prema 20 odsto u korist avijacijskih”, saopštio je Đoković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...