Manifestacija nagrađuje nosioce pravih kulturnih i životnih vrednosti

Aleksandar Kavčić izabran za Izuzetnu ličnost godine

KulturaLifestyleSrbijaVesti

2.2.2021 09:48 Autor: Marija Jovanović 1

Aleksandar Kavčić izabran za Izuzetnu ličnost godine Aleksandar Kavčić izabran za Izuzetnu ličnost godine
U Zadužbini Kolarac uručene su nagrade izuzetnim ličnostima za 2020. godinu. Manifestacija „Izuzetne ličnosti“ nagrađuje nosioce pravih kulturnih i životnih vrednosti i daje glas... Aleksandar Kavčić izabran za Izuzetnu ličnost godine

U Zadužbini Kolarac uručene su nagrade izuzetnim ličnostima za 2020. godinu. Manifestacija „Izuzetne ličnosti“ nagrađuje nosioce pravih kulturnih i životnih vrednosti i daje glas jednom drugačijem kulturnom sistemu Srbije.

Dodela nagrada u produkciji agencije „Fabrika“ održana je na sceni Kolarca, a za izuzetnu ličnost u 2020. godini proglašen je profesor Aleksandar Kavčić.

Aleksandar Kavčić, profesor na američkom „Karnegi Melon univerzitetu“, osnivač fondacije „Alek Kavčić“, nedavno je dobio spor i odštetu od 750 miliona dolara jer je njegov patent – čitač magnetskih memorija, nezakonito koristila kompanija „Marvel“.

Foto: Printscreen

Od dela novca, ovaj nekadašnji đak beogradske Matematičke gimnazije, obezbedio je digitalne udžbenike za osnovce širom Srbije.

Na manifestaciji nagrade su dodeljene u šest kategorija. Izabrani su i „Mlada ličnost godine“, „Izuzetna porodica ili par godine“, „Izuzetan tim godine“, „Izuzetna žena godine“, „Izuzetan muškarac godine“.

Izuzetan tim godine čini medicinski radnici i lekari iz crvene zone Gordana Vićentijević, Afrodita Ðorđević, Dejan Trailov i Dragoš Stojanović.

Specijalna plaketa uručena je Srđanu Šaperu, dok je priznanje za „Izuzetnu mladu ličnost” dobio Dimitrije Stojanović.

Za Izuzetnu porodicu proglašeni su članovi JU grupe, sok je glumici Vesni Čipčić pripala nagrada za „Izuzetnu ženu“.

Prema oceni žirija, za „Izuzetnog muškarca“ proglašen je tenor Željko Lučić.

U žiriju sastavljenom od 22 člana našli su se vrhunski akademici, profesori, sportisti i brojni umetnici.

Tagovi
SRBIJA
  • Olivera

    7.4.2021 #1 Author

    Gospodin Aleksandar Kavcic je licnost decenije. On ce vratiti osmeh na lica nase dece kad im roditelji umesto skupih udzbenika kupe nove jakne i patike.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...