ALITALIA PREŽIVALJAVA ZAHVALJUJUĆI ZAJMOVIMA Italijanska aviokompanija od države može da dobije oko 200 miliona evra

BiznisEUFirme u fokusuTurizamU fokusuVesti

7.9.2020 10:02 Autor: Marija Jovanović 0

ALITALIA PREŽIVALJAVA ZAHVALJUJUĆI ZAJMOVIMA Italijanska aviokompanija od države može da dobije oko 200 miliona evra ALITALIA PREŽIVALJAVA ZAHVALJUJUĆI ZAJMOVIMA Italijanska aviokompanija od države može da dobije oko 200 miliona evra
Državna pomoć italijanskom avioprevozniku Alitalia u skladu je sa zakonodavstvom EU o državnoj pomoći, saopštila je Evropska komisija.  Prema odluci EK, Alitalia sme da dobije 199,45 miliona evra državne pomoći.... ALITALIA PREŽIVALJAVA ZAHVALJUJUĆI ZAJMOVIMA Italijanska aviokompanija od države može da dobije oko 200 miliona evra

Državna pomoć italijanskom avioprevozniku Alitalia u skladu je sa zakonodavstvom EU o državnoj pomoći, saopštila je Evropska komisija. 

Prema odluci EK, Alitalia sme da dobije 199,45 miliona evra državne pomoći. To je neka vrsta kompenzacije za štetu koju je ova aviokompanija imala zbog pandemije korona virusa, prenosi Seebiz. 

Alitalia je pod kriznom upravom od maja 2017. i preživljava uglavnom zahvaljujući državnim zajmovima. Pokušaji da se pronađu privatni kupci, uključujući razgovore sa Deltom i Lufthansom, završili su neuspehom. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...