"Naoružavanje" u trci na tržištu striming kompanija

Amazon kupuje filmski studio MGM za devet milijardi dolara

SvetVesti

18.5.2021 09:31 Autor: Marko Miladinović 1

Amazon kupuje filmski studio MGM za devet milijardi dolara Amazon kupuje filmski studio MGM za devet milijardi dolara
Američki tehnološki div Amazon je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko devet milijardi dolara. Lider u e-trgovini vodi pregovore o ovom... Amazon kupuje filmski studio MGM za devet milijardi dolara

Američki tehnološki div Amazon je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko devet milijardi dolara. Lider u e-trgovini vodi pregovore o ovom preuzimanju već „nekoliko nedelja“, rekli su redakciji časopisa Variety izvori iz filmske industrije.

Prema pisanju čuvenog holivudskog medija, „preuzimanje će organizovati Majk Hopkins (Mike Hopkins), viši potpredsednik kompanijskih segmenata Amazon Studios i Prime Video, direktno sa predsednikom odbora MGM Kevinom Ulrihom (Kevin Ulrich), čiji je investicioni fond Anchorage Capital ujedno i glavni akcionar u staroj filmskoj kući.

Eventualna prodaja studija Amazonu mogla bi da bude znak da tehnološka kompanija kreće u širenje svoje Amazon Prime striming ponude koja bi obuhvatila širok katalog naslova u posedu MGM, uključujući franšiza o Džejmsu Bondu, hobitima, Pink Panteru, itd.

Striming servis Amazona je prošlog meseca premašio 200 miliona korisnika širom sveta.

MGM razmišlja o potencijalnoj prodaji od decembra prošle godine, a u to vreme je kompanija imala tržišnu vrednost od 5,5 milijardi dolara. U međuvremenu se pooštrila borba na tržištu striming kompanija, pa su u trku za preuzimanje kompanije ušli ViacomCBS i Sony Pictures Entertainment.

Poslednja vest sa tržišta govori o udruživanju telekomunikacionog giganta AT&T i kompanije Discovery.

  • Anna

    18.5.2021 #1 Author

    Biće interesantno videti ko će da pobedi u ovoj trci.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...