kroz novu rundu ulaganja prikupljeno 30 miliona dolara za međunarodnu ekspanziju

Američki startap preuzima hrvatsku softversku firmu

BiznisFirme u fokusuRegionVesti

12.9.2022 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Američki startap preuzima hrvatsku softversku firmu Američki startap preuzima hrvatsku softversku firmu
Nakon što je prikupila 30 miliona dolara investicionog kapitala, američka startap kompanija Robin, koja se bavi razvojem platforme za hibridni način rada, preuzima hrvatsku... Američki startap preuzima hrvatsku softversku firmu

Nakon što je prikupila 30 miliona dolara investicionog kapitala, američka startap kompanija Robin, koja se bavi razvojem platforme za hibridni način rada, preuzima hrvatsku softversku firmu Flow and Form.

Kako su objavili iz američkog startupa, zajednički cilj akvizicije je da se definiše kako izgleda budućnost rada i izgradi najbolju svetsku platformu za hibridni rad – Robin, prenosi Poslovni dnevnik.

Flow and Form, sa sedištem u Zagrebu, počeo je s radom 2017. godine, a kroz nekoliko godina se pokazao kao jedna od vodećih agencija s najnovijim rezultatima u pružanju visokokvalitetnih digitalnih rešenja za optimizaciju životnog i radnog prostora.

Kako ističe izvršni direktor (CEO) Flow and Forme Marko Pavlović, najvažnija misija firme od samog početka bila je da učini svaki prostor boljim mestom za život i za rad.

“U partneru smo tražili nekoga kome su bitniji ljudi nego same kancelarije, nekoga ko želi svojim korisnicima i zaposlenima da olakša iskustvo rada. I to smo pronašli u Robinu. Za stvaranje sveta u kojem radna mesta bolje funkcionišu potreban je timski rad. Udruživanjem snaga s Robinom, timom koji deli naše ciljeve i vrednosti, osiguraćemo brže prilagođavanje promenama, držati korak sa sve većom potražnjom za hibridnim načinom rada, i razvijati rešenja koja pomažu liderima u svojim industrijama, čineći njihove kancelarije mestima u kojima njihovi zaposleni žele da rade”, smatra Pavlović.

To da je Flow and Form jedna od vodećih firmi u industriji tehnologije nekretnina dokazuje stvaranje više od milijardu dolara tržišne vrednosti kroz plasiranje uspešnih proizvoda za klijente.

Hrvatska kompanija je uvrštena u listu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje i istočne Evrope prema Deloitteovom popisu 2021. godine.

Od 2014. godine Robin omogućuje firmama različitih veličina da obavljaju svoj posao najbolje što mogu izgradnjom tehnoloških rešenja koja podstiču bolje iskustvo zaposlenih na radnom mestu. Platforma omogućuje zaposlenima da odaberu kako i odakle će da rade pomoću mapa kancelarija u stvarnom vremenu i rezervisanja soba, stolova i opreme, dok istovremeno pomaže poslodavcima da prate iskorišćenost kancelarijskog prostora, statistiku rezervisanja stolova i još mnogo toga.

Nova industrija na evropskom tržištu

Robin je u julu prikupio novu rundu ulaganja (Series C) od 30 miliona dolara, koja im omogućuje međunarodnu ekspanziju, povećanje broja zaposlenih i produbljivanje strateških partnerstva. Zahvaljujući saradnji sa firmom Flow and Form, Robin ulazi ne samo u Hrvatsku nego i u celu Evropu.

Iz hrvatske kompanije navode da je ovo velika vest za hrvatsku ekonomiju, jer će sada učestvovati u brzom rastu vrhunske SaaS (engl. Software as a Service) kompanije, u potpuno novoj industriji na ovom tržištu – tehnologiji za optimizaciju radnog prostora (engl. workspace technology).

Izvršni direktor Robina Majka Remli (Micah Remley) ocenio je da će njihovi klijenti, posebno u Evropi, sada imati podršku njihovih timova u Hrvatskoj, što omogućuje američkoj firmi da ponudi još bolje iskustvo korišćenja svog proizvoda i izgradi inovativna rešenja za svoje korisnike.

“Od početka smo bili impresionirani količinom kvalitetnih talenata i tehničkim sposobnostima tima u Hrvatskoj. Kroz akviziciju vidimo priliku, ne samo za razvoj proizvoda s iskusnim timovima u Zagrebu, nego i za podupiranjem naše evropske i globalne ekspanzije iz naše zagrebačke kancelarije”, ističe Remli.

Kompanija Robin ima sedište u Bostonu i više od 200 zaposlenih, a klijenti su im iz 80 zemalja sa svih šest kontinenata, uključujući imena kao što su Toyota, Mailchimp, Fender i Peloton.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...