Protest privrednika i preduzetnika 30. marta ispred Vlade Srbije

Amon: Domaća privreda je nacionalni interes

Moja firmaPoslovanjePreduzetnikU fokusuVesti

29.3.2022 10:01 Autor: Marija Jovanović 2

Amon: Domaća privreda je nacionalni interes Amon: Domaća privreda je nacionalni interes
U sredu, 30. marta u 12 časova, ispred Vlade Srbije biće održan protest domaćih privrednika u organizaciji Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ i... Amon: Domaća privreda je nacionalni interes

U sredu, 30. marta u 12 časova, ispred Vlade Srbije biće održan protest domaćih privrednika u organizaciji Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ i Inicijative „TAS“.

Cilj protesta domaćih privrednika je da se prenese poruka da je domaća privreda nacionalni interes i da bez jake domaće privrede nema jake države, kaže za Biznis.rs zastupnica Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije” Milena Amon.

“Očekujemo da nova vlada pristupi realizaciji naših zahteva koje smo do sada uputili više puta. Pre svega da se prekine sa subvencionisanjem stranih investitora i da se novac preusmeri u domaću poljoprivredu i preradu. Zahtevamo i smanjenje nameta na male zarade, kako bi se podigao neto iznos i standard onih koji najviše rade, a najmanje zarađuju. Takođe, tražimo da se prekine sa diskriminacijom majki preduzetnica i da se otkriju afere u kojima je državni budžet oštećen, po procenama naših ekonomista, za 12 milijardi evra godišnje”, ističe Amon i dodaje da su to glavni zahtevi zbog kojih su pozvali privatni sektor da im se pridruži.

Jedan od zahteva udruženih privrednika je i da se povuku Zakon o fiskalizaciji, Zakon o elektronskim fakturama, Zakon o arhiviranju, ali i redefinišu ostali zakoni i uredbe koji se, kako navode, sprovode na štetu legalno registrovanih privrednika, a u korist crnog tržišta.

“Pozivamo privrednike, poljoprivrednike, zaposlene u privatnom sektoru i ostale koji svojim radom pune budžet da nam se pridruže na protestu, kao i da izađu 3. aprila na izbore i iskoriste svoje pravo da glasaju za one za koje misle da zaslužuju glas privatnog sektora koji broji milion i po ljudi”, navode u ovom udruženju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...