Vrednost ugovora procenjena na milijardu dolara

Apple blizu dogovora sa FIFA oko TV prava

SvetVesti

23.4.2024 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Apple blizu dogovora sa FIFA oko TV prava Apple blizu dogovora sa FIFA oko TV prava
FIFA je blizu dogovora sa kompanijom Apple da toj tehnološkoj kompaniji širom sveta omogući televizijska prava na novi, jednomesečni klupski turnir. Dogovor sa kompanijom... Apple blizu dogovora sa FIFA oko TV prava

FIFA je blizu dogovora sa kompanijom Apple da toj tehnološkoj kompaniji širom sveta omogući televizijska prava na novi, jednomesečni klupski turnir.

Dogovor sa kompanijom Apple mogao bi biti objavljen već ovog meseca i procenjen je na oko milijardu dolara, četvrtinu od četiri milijarde dolara koliko je FIFA prvo procenila, navodi se u izveštaju, a prenosi SEEbiz.

Potencijalni ugovor bi dao striming biznisu kompanije Apple prednost među provajderima striming usluga da preuzmu prava na široko gledane sportske događaje u pokušaju da povećaju broj pretplatnika.

Ako dogovor prođe, to bi bio prvi put da je FIFA pristala na jedan globalni ugovor.

Visoki rukovodioci organizacije FIFA su, međutim, izrazili zabrinutost zbog mogućnosti prava na emitovanje koja bi događaj učinila dostupnim samo pretplatnicima kanala Apple TV+. Nije jasno da li ugovor uključuje takva prava.

Sponzori, takođe, nisu bili voljni da daju 150 miliona dolara koje FIFA traži za sponzorske pakete.

Takmičenje od 32 ekipe održaće se sledeće godine između 15. juna i 13. jula. Velika takmičenja se obično ne planiraju tokom ovog perioda kako bi se igračima omogućilo da se odmore u vansezoni godinu dana pre Svetskog prvenstva.

FIFA se suočila sa kritikama sindikata igrača jer ih nije konsultovala pre nego što je najavila događaj.

„Dosadašnja praksa je da FIFA ne potvrđuje, niti negira komercijalne pregovore“, rekao je portparol upravnog tela u odgovoru na Reutersov zahtev za komentar. Apple je, takođe, odbio da komentariše.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...