Američka kompanija traži nove izvore prihoda

Apple istražuje opcije u kućnoj robotici

Hi-techLifestyleSvet

4.4.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Apple istražuje opcije u kućnoj robotici Apple istražuje opcije u kućnoj robotici
Posebni timovi kompanije Apple razvijaju proizvode i servise u oblasti kućne robotike, u polju za koje se smatra da ima potencijal da postane “sledeće... Apple istražuje opcije u kućnoj robotici

Posebni timovi kompanije Apple razvijaju proizvode i servise u oblasti kućne robotike, u polju za koje se smatra da ima potencijal da postane “sledeće veliko tržište”.  

Inženjeri u Apple-u rade na prototipu mobilnog robota koji može pratiti korisnike po njihovim domovima, rekli su insajderi za Bloomberg.

Iako su istraživanja još uvek u početnim fazama – i nejasno je da li će uopšte uroditi finalnim proizvodom spremnim za prodaju – Apple je pod sve većim pritiskom da pronađe nove izvore prihoda. U februaru je odustao od projekta sopstvenih električnih vozila, a prognoze kažu da naočari za izmenjenu stvarnost (AR) neće još dugo početi da donose profit.

Sa robotikom, Apple bi mogao da stekne veće uporište u domovima potrošača i da iskoristi napredak u veštačkoj inteligenciji. Ali još nije jasno kakav bi pristup mogao da zauzme.

Rad na robotici se odvija unutar Apple-ovog odeljenja za hardverski inženjering i njegove grupe za veštačku inteligenciju i mašinsko učenje. Smatra se da je razvoj još uvek u ranoj fazi istraživanja, a sama kompanija nije odgovorila na upit novinara Bloomberga.  

Investitori u Apple nisu optimistično reagovali na ovu objavu. Akcije su prvo izgubile dobitak od prethodnog dana, da bi do kraja jučerašnjeg rada Wall Streeta porasle oko jedan odsto, na nivo od 169,65 dolara.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...