U planu poboljšanja iPad Air tableta i Mac proizvoda

Apple predstavlja novu nadogradnju iPhone telefona

Hi-techLifestyleSvetVesti

8.3.2022 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Apple predstavlja novu nadogradnju iPhone telefona Apple predstavlja novu nadogradnju iPhone telefona
Kompanija Apple bi ove godine mogla da proizvede 30 miliona novih iPhone SE uređaja, navodi Danijel Ajvis (Daniel Ives) iz kompanije Wedbush Securities, ogradivši... Apple predstavlja novu nadogradnju iPhone telefona

Kompanija Apple bi ove godine mogla da proizvede 30 miliona novih iPhone SE uređaja, navodi Danijel Ajvis (Daniel Ives) iz kompanije Wedbush Securities, ogradivši se izjavom da je ova procena rigidna s obzirom na veliku globalnu potražnju.

Ajvis svoju tvrdnju zasniva na nedavnoj proveri lanca snabdevanja koju je sprovela kompanija Wedbush.

Očekuje se da će jeftinija nadogradnja iPhone SE, koja sadrži novi A15 bionički čip i mogućnost 5G mreže, biti vrhunac događaja koji je kompanija Apple najavila za 8. mart.

Ajvis, analitičar u IDC Rajan Rajt (Ryan Reith) i drugi analitičari očekuju da će Apple zadržati cenu SE od oko 400 dolara. Takođe, očekuje se da će Apple predstaviti i M2 čip, koji je zapravo poboljšanje mikroprocesora M1, prvi put korišćenog u iPhone 12 (a potom i u iPhone 13) i najaviti neke nadogradnje iPad Air tableta i Mac linije proizvoda za personalne računare, piše Capital.com.

“Ne očekujemo velike promene u dizajnu hardvera, pošto će nadogradnja Apple čipa i 5G biti naslovna tema događaja koji će podstaći dalju nadogradnju tokom ovog ciklusa proizvoda predvođenih modelom iPhone 13“, napisao je Ajvis u svojoj analizi.

Ajvis je rekao da Apple i dalje stoji naspram tehnoloških i automobilskih kompanija koje smanjuju proizvodnju i odlažu produkciju novih proizvoda zbog globalne nestašice mikročipova. Sa svojom niskom cenom i višestrukim mogućnostima skladištenja, nadgradnja iPhone SE se izdvaja od svojih rivala i mogla bi privući kupce koji sada koriste android uređaje, smatra Ajvis.

Prema Rajtovim rečima, potražnja će, kao i ranijih godina, biti najveća u Sjedinjenim Američkim Državama, ali iPhone SE nadgradnja verovatno neće pomoći da se kompanija Apple probije na indijsko tržište, gde je i dalje najveća potražnja za smartfonima.

  • Milovan94

    8.3.2022 #1 Author

    Lepa vest za sve ljubitelje apple uredjaja.

    Odgovori

  • LUKA

    8.3.2022 #2 Author

    Uvek najbolji na trzistu bravo 👌

    Odgovori

  • DANIJELA

    8.3.2022 #3 Author

    Ako nista drugo cena ce biti kolilo toliko pristupacnija.

    Odgovori

  • MAJA

    9.3.2022 #4 Author

    Apple je lider i nesumnjivo da je kimpanija koja osluškuje tržište i ima često novitete

    Odgovori

  • IRINA

    9.3.2022 #5 Author

    Najbolji na tržištu koliko godina već koristim iphone ipad mislim da na drugim uredjajima više i ne bi mogla da se snađem

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    9.3.2022 #6 Author

    Aplle SE mi se ne dopada, daleko slabiji u odnosu na regularne modele

    Odgovori

  • TASIJA27

    10.3.2022 #7 Author

    Jedina predost ajfona jeste kamera. Sve ostalo je diskutabilno

    Odgovori

  • JOVANA

    10.3.2022 #8 Author

    Apple telefoni su najbolji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...