ATLAS BANKA PRODAJE IMOVINU U BUDVI Ukupna vrednost 3,68 miliona evra

NekretnineNovacRegionVesti

10.6.2020 11:35 Autor: Julijana Vincan 0

ATLAS BANKA PRODAJE IMOVINU U BUDVI Ukupna vrednost 3,68 miliona evra ATLAS BANKA PRODAJE IMOVINU U BUDVI Ukupna vrednost 3,68 miliona evra
Stečajna uprava Atlas banke raspisala je javni poziv za učešće u nadmetanju za prodaju nepokretnosti u Budvi, čija je ukupna vrednost 3,68 miliona evra.... ATLAS BANKA PRODAJE IMOVINU U BUDVI Ukupna vrednost 3,68 miliona evra

Stečajna uprava Atlas banke raspisala je javni poziv za učešće u nadmetanju za prodaju nepokretnosti u Budvi, čija je ukupna vrednost 3,68 miliona evra. Poziv se odnosi na zgradu u okviru koje se, između ostalog, prodaje 15 apartmana, 21 garažno mesto, jedan poslovni prostor i krovna terasa. Na prodaju su ponuđeni i nestambeni prostori i tehnička prostorija.

Cene ponuđenih apartmana, čija je površina 36 i 46 metara kvadratnih, kreću se od 81.870 evra do 128.980 evra, a garažnih mesta od 15.260 do 26.990 evra, zavisno od površine. Cena najvećeg ponuđenog poslovnog prostora, od 348 metara kvadratnih, iznosi 1,22 miliona evra. Na prodaju je ponuđena i krovna terasa površine 376 kvadratnih metara po ceni od 527.140 evra.

Prodaja nepokretnosti obaviće se 9. jula usmenim nadmetanjem u prostorijama Atlas banke. Pravo učešća imaju domaća i strana preduzeća i pojedinci koji do 8. jula uplate depozit za učešće u vrednosti od deset odsto od početne cene za predmetnu nepokretnost.

Građani zainteresovani za učešće u nadmetanju treba da navedu ime i prezime, adresu stanovanja, matični i broj lične karte. Zainteresovana preduzeća, osim naziva i sedišta, treba da dostave registarski broj, originalni izvod iz registra ili overenu fotokopiju ne stariju od 15 dana, overenu prijavu, kao i ovlašćenje za zastupanje ukoliko se prijava podnosi preko punomoćnika.

Foto: Pixabay.com

Postupak nadmetanja biće završen ukoliko niko od učesnika ni na treći poziv ne ponudi veću cenu od do tad ponuđene najveće. U tom slučaju, kupcem se proglašava učesnik koji je prvi ponudio najveću postignutu cenu. Uslovi za održavanje javnog nadmetanja smatraće se ispunjenim ukoliko u naznačeno vreme pristupi makar jedan učesnik, koji ponudi iznos početne cene za predmetne nepokretnosti.

Učesnik koji ponudi najveću cenu proglašava se kupcem. Kupac je dužan da u roku od 15 dana sa stečajnim upravnikom Atlas banke zaključi ugovor o kupoprodaji predmetne nepokretnosti. Ukoliko kupac u navedenom roku ne zaključi ugovor o kupoprodaji ili ne isplati kupoprodajnu cenu, gubi pravo na povraćaj depozita, a prodavac ima pravo da ugovor zaključi sa ponuđačem koji je ponudio drugu najveću cenu.

Pravo na povraćaj depozita gubi potencijalni kupac koji podnese prijavu, a ne učestvuje u javnom nadmetanju. Uplaćeni depozit će se vratiti ostalim učesnicima najkasnije sedam dana od javnog nadmetanja. Depozit izabranog ponuđača će se uračunati u kupoprodajnu cenu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...