Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Vlada smatra da iz nacionalnih interesa mora da raskine posao ugovoren 2015. godine

Australija raskida 99-godišnji ugovor sa Kinezima

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

3.5.2021 18:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Australija raskida 99-godišnji ugovor sa Kinezima Australija raskida 99-godišnji ugovor sa Kinezima
Australija revidira ugovor o 99-godišnjem zakupu komercijalne i vojne luke Darvinport na severu zemlje sa kompanijom Lendbridž, u vlasništvu kineskog milijardera Je Čenga, saznaje... Australija raskida 99-godišnji ugovor sa Kinezima

Australija revidira ugovor o 99-godišnjem zakupu komercijalne i vojne luke Darvinport na severu zemlje sa kompanijom Lendbridž, u vlasništvu kineskog milijardera Je Čenga, saznaje Rojters iz upućenog izvora u Vladi Australije, a prenosi Tanjug.

Ovaj potez bi mogao dodatno da pogorša odnos i rasplamsa tenzije između Kine i Australije, koja je krajem prošle godine prepravila svoje zakone o stranim ulaganjima i omogućila vladi da revidira sporazume, nameće nove uslove, pa čak i da primora partnere da odustanu od poslova koji su već odobreni.

Kompanija Lendbridž, koji je povezana sa kineskom armijom, pobedila je 2015. godine na javnom nadmetanju za upravljanje lukom Darvinport i potpisala ugovor vredan 390 miliona američkih dolara.

Dnevnik Sidnej Morning Herald, citirao je ministra odbrane Australije Pitera Ðutona, koji je rekao da „razmatra opcije koje su u nacionalnom interes“.

Ni ministarstvo odbrane, ni australijska kancelarija Landbridža, ni kineska ambasada u Kanberi nisu odgovorili na zahteve za komentar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...