AUSTRIJA STREPI OD BROJNIH STEČAJA Skoro 70 odsto preduzeća u teškoj situaciji

BankeNovacSvetVesti

17.4.2020 13:32 Autor: Marija Jovanović 0

AUSTRIJA STREPI OD BROJNIH STEČAJA Skoro 70 odsto preduzeća u teškoj situaciji AUSTRIJA STREPI OD BROJNIH STEČAJA Skoro 70 odsto preduzeća u teškoj situaciji
Pandemija korona virusa teško je pogodila austrijsku privredu, odnosno preduzeća kojima ponestaju rezerve sredstava, tako da je 68 odsto njih teško pogođeno situacijom, dok... AUSTRIJA STREPI OD BROJNIH STEČAJA Skoro 70 odsto preduzeća u teškoj situaciji

Pandemija korona virusa teško je pogodila austrijsku privredu, odnosno preduzeća kojima ponestaju rezerve sredstava, tako da je 68 odsto njih teško pogođeno situacijom, dok jedna četvrtina preduzeća ima novca samo za još četiri nedelje, pokazuje istraživanje institucije za proveru boniteta „KSV1870“.

Šef „KSV1870“ Rikardo Hoze Vibiral (Ricardo-José Vybiral) strahuje da će od juna uslediti talas stečaja. On je ukazao da većina austrijskih preduzeća ima „relativno visoku stopu sopstvenog kapitala“ i da su u međunarodnom poređenju male i srednje kompanije dobro postavljene, prenosi Tanjug.

Najveću brigu šefovima firmi zadaje neizvesna budućnost, odnosno da li će radnike, koje su prijavili na skraćeno radno vreme, moći da zadrže zbog izostanka obrta, naveo je Vibiral.

Trenutno, mnogi preduzetnici ne znaju ni kako ispravno da isplaćuju plate, jer je mnogo novina u obračunu vezano za skraćeno radno vreme. Takođe, veliki broj preduzetnika strahuje i zbog mogućeg stečaja svojih poslovnih partnera. Naime, 32,3 odsto ispitanih se brine da li će naplatiti račune, jer 40 odsto navodi i da su klijenti delimično obustavili plaćanje računa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...