AUSTRIJSKA ŽELEZNICA UVODI MERE ŠTEDNJE Prijava 10.000 radnika na skraćeno radno vreme

EUVesti

13.4.2020 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AUSTRIJSKA ŽELEZNICA UVODI MERE ŠTEDNJE Prijava 10.000 radnika na skraćeno radno vreme AUSTRIJSKA ŽELEZNICA UVODI MERE ŠTEDNJE Prijava 10.000 radnika na skraćeno radno vreme
Austrijska železnica (OeBB) prinuđena je da usled krize zbog epidemije korona virusa iskoristi mogućnosti uštede koje joj stoje na raspolaganju, tako da će do... AUSTRIJSKA ŽELEZNICA UVODI MERE ŠTEDNJE Prijava 10.000 radnika na skraćeno radno vreme

Austrijska železnica (OeBB) prinuđena je da usled krize zbog epidemije korona virusa iskoristi mogućnosti uštede koje joj stoje na raspolaganju, tako da će do 10.000 zaposlenih prijaviti na skraćeno radno vreme. Već duže vreme je poznato da će OeBB, kao i mnoga druga preduzeća, iskoristiti ovu meru za smanjenje tekućih troškova.

Sa Savetom radnika OeBB je već postignut dogovor, a ovom merom biće pogođeni pre svega oni sektori koncerna koji trenutno imaju manje posla. Tako će zaposleni „Postbusa“, autobuskog prevoza, koji inače prevozi đake, biti prijavljeni na skraćeno radno vreme.

Iste mere primeniće i turistička agencija „Railtours“, kao i veći deo “Rail Cargo group” pošto je obim tereta trenutno smanjen za četvrtinu u poređenju sa prošlom godinom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...