Angažovano oko 460 radnika sa oko 350 jedinica mehanizacije

Auto-put od Rume do Šapca za godinu dana može biti pušten u saobraćaj

AutomobiliBiznisInfrastrukturaLifestyleSrbijaVesti

12.9.2022 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Auto-put od Rume do Šapca za godinu dana može biti pušten u saobraćaj Auto-put od Rume do Šapca za godinu dana može biti pušten u saobraćaj
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da bi trebalo da u septembru naredne godine bude pušten u saobraćaj auto-put od... Auto-put od Rume do Šapca za godinu dana može biti pušten u saobraćaj

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da bi trebalo da u septembru naredne godine bude pušten u saobraćaj auto-put od Rume do Šapca.

„Ovo je strateški važan infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije i jedan od deset projekata auto-puteva i brzih saobraćajnica koje trenutno realizujemo bez prekida. To je i najbolji pokazatelj da ćemo održati ekonomski rast i za naše lokalne samouprave obezbediti novu perspektivu i još bolje uslove za kompanije, radnike i za sve građane“, istakao je Momirović.

On je posle obilaska radova na petlji Hrtkovci, u okviru izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, dodao da je cilj da se otvori most na Savi za sve Šapčane, kao i da uprkos krizi u Evropi, Srbija uspeva da sačuva investicije, radna mesta i da održi nisku cenu energenata za građane.

„Trenutno je na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica angažovano oko 460 radnika sa oko 350 jedinica mehanizacije, dok se najintezivnije aktivnosti izvode na deonici autoputa Ruma-Šabac“, ocenio je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Ukupna dužina deonice je oko 78 kilometara, od čega je autoput Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice je oko 55 kilometara.

Glavni izvođač radova na autoptu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica je azerbejdžanska kompanija Azvirt, a ugovorena cena je 467,5 miliona evra.

 • kaćica

  12.9.2022 #1 Author

  Lepo bas,brzi su.

  Odgovori

 • GOCA BG

  12.9.2022 #2 Author

  Svakako da moze,ako se ispostuju rokovi…

  Odgovori

 • MAJALG

  12.9.2022 #3 Author

  Ako ovo ostvare ovo ce biti odlicna vest.

  Odgovori

 • TATJANA

  13.9.2022 #4 Author

  Znacajno ce uticati na sve

  Odgovori

  • goca87

   13.9.2022 #5 Author

   Ovo će biti od velikog značaja za mnoge ljude…

   Odgovori

 • VERA

  13.9.2022 #6 Author

  To će biti odlično za sve lepo za sve koji tu žive.

  Odgovori

 • Emilija

  13.9.2022 #7 Author

  Odlicno!

  Odgovori

 • Dunja5

  13.9.2022 #8 Author

  Super ako bude tako!

  Odgovori

 • Anna

  13.9.2022 #9 Author

  Azerbejdžanska firma jer Srbi nemaju kadrove u niskogradnji, i godinu dana za manje od 80km. Da li je to normalno?

  Odgovori

  • Tina

   18.9.2022 #10 Author

   Velika usteda vremena za putovanje

   Odgovori

 • N.N.

  14.9.2022 #11 Author

  Svaka cast.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...