AVIO-KOMPANIJAMA PRETI BANKROT Da bi preživele potrebno dodatnih 70 do 80 milijardi dolara, kažu u IATA

NovacSvetVesti

21.11.2020 16:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

AVIO-KOMPANIJAMA PRETI BANKROT Da bi preživele potrebno dodatnih 70 do 80 milijardi dolara, kažu u IATA AVIO-KOMPANIJAMA PRETI BANKROT Da bi preživele potrebno dodatnih 70 do 80 milijardi dolara, kažu u IATA
Avio-kompanijama u svetu će biti potrebno između 70 i 80 milijardi dolara dodatne pomoći od vlada da prežive krizu izazvanu pandemijom Covid-19, kažu u... AVIO-KOMPANIJAMA PRETI BANKROT Da bi preživele potrebno dodatnih 70 do 80 milijardi dolara, kažu u IATA

Avio-kompanijama u svetu će biti potrebno između 70 i 80 milijardi dolara dodatne pomoći od vlada da prežive krizu izazvanu pandemijom Covid-19, kažu u Međunarodnom udruženju za vazdušni saobraćaj (IATA).

Posebno se ističe da što duže traje aktuelna kriza veći su rizici od bankrota avio-kompanija. Tako je, prema procenama, oko 40 avio-kompanija je u velikim teškoćama da očuva svoje poslovanje i izbegne stečaj.

Kako se naglašava, taj sektor je već dobio 160 milijardi dolara pomoći od vlada ali narednih meseci avio-kompanijama je potrebna obimna dodatna pomoć, i ukoliko je ne dobiju neće preživeti, procenjuje IATA.

  • Stefan

    22.11.2020 #1 Author

    Strasno, njima treba pomoći

    Odgovori

  • MARKO7

    2.6.2022 #2 Author

    Pa ja se nadam da ce se bar avio kompanije izvuci…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...