BAFET ULOŽIO U JAPANSKE KOMPANIJE Po pet odsto za akcije u pet velikih trgovačkih preduzeća

SvetVesti

31.8.2020 13:16 Autor: Vladimir Jokanović 0

BAFET ULOŽIO U JAPANSKE KOMPANIJE Po pet odsto za akcije u pet velikih trgovačkih preduzeća BAFET ULOŽIO U JAPANSKE KOMPANIJE Po pet odsto za akcije u pet velikih trgovačkih preduzeća
Američka kompanija Berkshire Hathaway, u većinskom vlasništvu Vorena Bafeta (Warren Buffett) saopštila je da je otkupila po pet odsto udela u pet vekikih japanskih... BAFET ULOŽIO U JAPANSKE KOMPANIJE Po pet odsto za akcije u pet velikih trgovačkih preduzeća

Američka kompanija Berkshire Hathaway, u većinskom vlasništvu Vorena Bafeta (Warren Buffett) saopštila je da je otkupila po pet odsto udela u pet vekikih japanskih trgovačkih kompanija.

Berkshire Hathaway kupila je deonice kompanija Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. i Sumitomo Corp za ukupno 6,7 milijardi dolara, prenosi CNN. Pet pomenutih japanskih kompanija poznate su kao „sogo šoša“ ili „opšte trgovinske kompanije“.

Bafet je najavio da su ulaganja dugoročna i da će Berkshire Hathaway dugoročno zadržati ulaganja, kao i da ih može povećati do 9,9 odsto vlasništva u kompanijama. „Oduševljen sam što Berkshire Hathaway učestvuje u budućnosti Japana i pet kompanija koje smo odabrali za ulaganje“, rekao je Bafet.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...