Dodatna vojna pomoć SAD za Ukrajinu

Bajden najavio 800 miliona dolara za oružje Kijevu

SvetVesti

17.3.2022 09:04 Autor: Vladimir Jokanović 7

Bajden najavio 800 miliona dolara za oružje Kijevu Bajden najavio 800 miliona dolara za oružje Kijevu
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) najavio je dodatnih 800 miliona dolara za vojnu pomoć Ukrajini, odgovarajući na poziv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji... Bajden najavio 800 miliona dolara za oružje Kijevu

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) najavio je dodatnih 800 miliona dolara za vojnu pomoć Ukrajini, odgovarajući na poziv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji se obratio u sredu američkom Kongresu.

„Svet je ujedinjen u našoj podršci Ukrajini i našoj odlučnosti da nateramo ruskog predsednika Vladimira Putina da plati veoma visoku cenu“, rekao je Bajden uoči potpisivanja predsedničkog memoranduma u Beloj kući za isporuku vojne pomoći, prenosi CNN.

On je naveo da SAD predvode napor da zajedno sa svojim saveznicima i partnerima pružaju ogroman nivo bezbednosne i humanitarne pomoći i da će tako nastaviti da čine u narednim danima i nedeljama. „Želim da budem iskren, ovo bi mogla da bude duga i teška bitka“, rekao je, pored ostalog, predsednik SAD.

Prema navodima Bele kuće, 800 miliona dolara biće potrošeno da bi se Ukrajini obezbedilo 800 protivvazdušnih sistema „Stinger“, 100 dronova, više od 20 miliona komada malokalibarske municije i bacača granata i minobacača, 25.000 kompleta pancira, 25.000 šlemova, hiljade pušaka, pištolja i protivoklopnog oružja.

Pregovori ruske i ukrajinske strane napreduju „prilično teško“, izjavio je Zelenski u razgovoru za NBC, prenosi Sputnik. On je na pitanje da li deli bojazan američke administracije da ruska operacija u Ukrajini može da preraste u treći svetski rat, odgovorio da je taj rat možda već u toku.

  • ZVE84

    17.3.2022 #1 Author

    Ovaj Bajden je neviđeno zlo od čoveka! Na fin način potpaljuje vatru, a onda se samo povuče….,

    Odgovori

  • MAJALG

    19.3.2022 #2 Author

    USA samo zeli da se ovo produzi da bi oni izvukli korist od ovoga, a ne zato sto brinu za narod Ukrajine. Procamo o coveku koji narod Ukrajine naziva Iracanima, zar je potrebno dalje komentarisati.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    20.3.2022 #3 Author

    Bajden nema pojma!

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.3.2022 #5 Author

    Dementan covek,strasno koga su postavili da donosi odluke…

    Odgovori

  • DIXI

    9.10.2022 #7 Author

    Podrzava ih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...