Američki predsednik u samoizolaciji

Bajden pozitivan na korona virus

SvetVesti

22.7.2022 08:35 Autor: Vladimir Jokanović 3

Bajden pozitivan na korona virus Bajden pozitivan na korona virus
Američki predsednik Džo Bajden saznao je u četvrtak da je pozitivan na korona virus, ali da će nastaviti da radi dok je u izolaciji... Bajden pozitivan na korona virus

Američki predsednik Džo Bajden saznao je u četvrtak da je pozitivan na korona virus, ali da će nastaviti da radi dok je u izolaciji u Beloj kući, uprkos blagim simptomima.

„Pretpostavljam da ste čuli, jutros sam bio pozitivan na Covid-19, ali bio sam dvostruko vakcinisan, dvostruko ojačan. Simptomi su blagi i zaista cenim vaše upite i brige, ali radim dobro, obavljam dosta posla“, rekao je Bajden u video poruci koju je objavio u četvrtak na Twitteru.

Bajden nije nosio masku, ni na snimku, a ni tokom poslednjih meseci. Prema saopštenju Bele kuće, on je sada prvi put pozitivno testiran na korona virus, dok je prethodni test u utorak bio negativan. Imajuću u vidu da američki predsednik ima 79 godina, on se svrstava u kategoriju osoba sa visokim rizikom da teže oboli, prenosi CNN.

U dopisu koji je Bela kuća poslala medijima navedeno je da će Bajden u narednim danima raditi telefonom, kao i da će učestvovati u video konferencijama. Prema navodima članova njegovog kabineta, Bajden je obavio niz službenih razgovora u četvrtak posle podne i otkazao planirani put u Pensilvaniju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...