unapređena investiciona ulaganja

Basta: Ministarstvo privrede imalo najviši stepen uspešnosti u 2022. godini

SrbijaVesti

10.1.2023 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Basta: Ministarstvo privrede imalo najviši stepen uspešnosti u 2022. godini Basta: Ministarstvo privrede imalo najviši stepen uspešnosti u 2022. godini
Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je u utorak da po pitanju izvršenja budžeta, a time i ispunjenja ugovora koje je u 2022. i... Basta: Ministarstvo privrede imalo najviši stepen uspešnosti u 2022. godini

Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je u utorak da po pitanju izvršenja budžeta, a time i ispunjenja ugovora koje je u 2022. i ranijih godina Ministarstvo privrede zaključilo sa domaćim i stranim privrednim društvima, postoji najviši stepen uspešnosti.

„U 2022. godini, kao godini punoj izazova i teškoća, ne samo zbog rasta cena sirovina, gotovih proizvoda i cena energenata, već i zbog poremećaja i kašnjenja u čitavim lanicima snabdevanja, Ministarstvo privrede postiglo je najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika, odnosno proširenje delatnosti novim proizvodnim linijama“, kazao je Basta, saopštilo je ministarstvo.

On je ocenio da investiciona ulaganja u prošloj godini odlikuje unapređena i koordinirana realizacija višegodišnjih investicionih projekata.

Kako je istakao, „izlazeći neretko u susret privrednicima kroz primenu različitih instrumenata pomoći, pažljivim upravljanjem, procenom očekivane dinamike ispunjenja obaveza, kao i fleksibilnim pristupom, Ministarstvo privrede doprinelo je osnaživanju srpske privrede“.

Ukazano je da je Ministarstvo privrede završilo prošlu godinu sa 99,3 odsto izvršenja budžeta.

To znači da su u toku ugovorene fazne realizacije investicija, od 127 privrednika, čak 122 ispunila svoje ugovorne obaveze faznog zapošljavanja i ulaganja od skoro 90 milijardi dinara u opremu, mašine i proizvodne pogone prema utvrđenoj ugovornoj dinamici, precizirano je u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...