Leksikon 2022: Vojislav Stevanović

I u 2023. godini nastavak ekonomske nesigurnosti, krize, inflacije

AnalizaIntervju

10.1.2023 10:40 Autor: Ljiljana Begović 4

I u 2023. godini nastavak ekonomske nesigurnosti, krize, inflacije I u 2023. godini nastavak ekonomske nesigurnosti, krize, inflacije
Vojislav Stevanović je novinar i urednik na televiziji N1, ekspert u oblasti ekonomskog novinarstva i online komunikacija. Iskustvo u televizijskom novinarstvu stekao je reporterskim... I u 2023. godini nastavak ekonomske nesigurnosti, krize, inflacije

Vojislav Stevanović je novinar i urednik na televiziji N1, ekspert u oblasti ekonomskog novinarstva i online komunikacija. Iskustvo u televizijskom novinarstvu stekao je reporterskim radom u emisijama „Buđelar“, kao i u TV produkciji „Novog magazina“. U listu „Danas“ se bavio ekonomskim temama na dnevnom nivou, dok je u magazinu „Ekonomist“ bio na ključnim pozicijama.

Podržava razvoj mladih novinara i značajan segment karijere mu je upravo obučavanje mladih kolega. Radi na promociji medijske pismenosti i razvijanju partnerskih odnosa profesionalnih i građanskih novinara. Član je Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Vojislava Stevanovića smo pitali, šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2022. godinu?

Događaj godine

– Nesumnjivo je to rat u Ukrajini. Ruska agresija koja se vremenski nadovezala na pandemiju definitivno je promenila političke i društveno-ekonomske odnose. Nažalost, negativni efekti će se još osećati.

Ličnost godine

– Prema mom mišljenju ličnost godine je Volodimir Zelenski, zbog načina na koji obavlja funkciju predsednika u vreme agresije.

Najbolji poslovni potez godine

– Za poslovni potez godine smatram kupovinu društvene mreže Twitter. Bez obzira na to da li će da se pokaže kao dobra akvizicija ili ne, preuzimanje jedne od najuticajnijih globalnih društvenih mreža imaće dugoročne društveno-političke posledice, u zavisnosti od toga kako Ilon Mask bude rukovodio kompanijom.

Poslovni promašaj godine

– Iskoristiću priliku da „lokalizujem“ odgovor. Rukovođenje Elektroprivredom je poslovni promašaj ne samo prošle, već niza godina unazad. Nažalost, za loše upravljanje i potencijalno gubitke od više milijardi evra niko nije ni krivično ni politički odgovarao.

Očekivanja u 2023. godini

– U periodu smo nesigurnosti i veoma oštrih zaokreta, pa su prognoze nezahvalne. U najvećoj meri zavisiće od rata u Ukrajini. Ono što svakako očekujem jeste nastavak perioda inflacije i energetske krize.

 • Anna

  10.1.2023 #1 Author

  Bravo! Svaka čast! U potunosti se slažem sa gospodinom.

  Odgovori

  • BRANA19

   11.1.2023 #2 Author

   Cudno bi bilo da se ne nastave kriza i inflacija…

   Odgovori

 • Lelica

  11.1.2023 #3 Author

  Pratice nas to jos dugo.

  Odgovori

 • Milisavka

  15.1.2023 #4 Author

  Pitanje je ima li kraja

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...