BDP NEMAČKE PAO ZA PET ODSTO U 2020. Malo bolji rezultat od očekivanog

EUVesti

14.1.2021 10:57 Autor: Vladimir Jokanović 0

BDP NEMAČKE PAO ZA PET ODSTO U 2020. Malo bolji rezultat od očekivanog BDP NEMAČKE PAO ZA PET ODSTO U 2020. Malo bolji rezultat od očekivanog
Ekonomija Nemačke oslabila je za pet odsto u 2020. godini, prema preliminarnim podacima BDP za celu prošlu godinu, saopštio je nacionalni Zavod za statistiku.... BDP NEMAČKE PAO ZA PET ODSTO U 2020. Malo bolji rezultat od očekivanog

Ekonomija Nemačke oslabila je za pet odsto u 2020. godini, prema preliminarnim podacima BDP za celu prošlu godinu, saopštio je nacionalni Zavod za statistiku.

Preliminarni podaci nešto su bolji od ranije prognoziranih 5,1 odsto pada BDP, usled ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa i restriktivnih mera u Nemačkoj i širom sveta, prenosi CNBC.

Nemačka kancelarka najavila je prošle nedelje da će postojeće epidemiološke mere, koje podrazumevaju ograničeno kretanje, ostati na snazi do kraja meseca. Nemački Bild preneo je da je Merkel na partijskom sastanku CDU rekla kolegama da bi mere zapravo mogle potrajati do aprila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...