Proizvođač luksuznih automobila planira otvaranje ekološke fabrike 2025. godine

Bentley ulaže 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih automobila

AutomobiliEkologijaLifestyleVesti

26.1.2022 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Bentley ulaže 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih automobila Bentley ulaže 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih automobila
Automobilski gigant Bentley Motors ima u planu da deo sredstava vrednih 2,5 milijardi funti (3,4 milijarde dolara), koji su namenjeni za troškove proizvodnje, uloži... Bentley ulaže 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih automobila

Automobilski gigant Bentley Motors ima u planu da deo sredstava vrednih 2,5 milijardi funti (3,4 milijarde dolara), koji su namenjeni za troškove proizvodnje, uloži u model automobila koji će u potpunosti ići na električni pogon, i tako isključi iz ponude dvanaestocilindarske motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Bentley planira da u narednoj deceniji ulaže u modernizaciju fabrike u gradu Kru u Engleskoj, saopšteno je iz ove kompanije. Ova odluka je posebno povoljna za 4.000 radnika, ali i Vladu Velike Britanije, koja ulaže napore da održi lokalnu proizvodnju ugroženu izlaskom iz Evropske unije.

Kompanija za proizvodnju luksuznih automobila planira da do 2026. godine u ponudu uključi hibridna i električna vozila, te da do kraja decenije u potpunosti pređe na proizvodnju automobila sa baterijskim pogonom.

Napori kompanije da razvije superiorni motor automobila podržaće i nemački Volkswagen, u čijem se vlasništvu Bentley nalazi, ulažući u tehnologiju koja će moći da parira onoj u električnim vozilima kompanije Tesla.

Iz kompanije Bentley je saopšteno da će ekološka fabrika u Engleskoj početi da proizvodi električna vozila 2025. godine. Na tržištu su već predstavljeni modeli Bentayga sportskog vozila i Flying Spur sedana.

Lamborghini, još jedan brend u vlasništvu kompanije Volkswagen, uložiće 1,5 milijardi evra (1,7 milijardi dolara) u proizvodnju hibridnih automobila, a u planu je i model sa baterijskim pogonom koji će biti predstavljen u drugoj polovini decenije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...