od 2. oktobra počinju funkcionalne probe sistema

Beogradske elektrane: Dovoljno gasa i mazuta za predstojeću sezonu

SrbijaVesti

28.9.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Beogradske elektrane: Dovoljno gasa i mazuta za predstojeću sezonu Beogradske elektrane: Dovoljno gasa i mazuta za predstojeću sezonu
Direktor Beogradskih elektrana Vanja Vukić rekao je u četvrtak da to preuzeće ima dovoljne količine gasa i mazuta za predstojeću grejnu sezonu, koja zvanično... Beogradske elektrane: Dovoljno gasa i mazuta za predstojeću sezonu

Direktor Beogradskih elektrana Vanja Vukić rekao je u četvrtak da to preuzeće ima dovoljne količine gasa i mazuta za predstojeću grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra.

On je za RTS kazao i da je to preduzeće u obavezi da, ukoliko dnevne temperature budu ispod 12 stepeni, počne sa grejanjem od 1. oktobra, prenosi Beta.

Izrazio je očekivanje da će grejna sezona biti bez većih problema i da će, ukoliko ih bude, biti brzo otklonjeni.

Kazao je i da Beogradske elektrane raspolažu dovoljnim brojem ekipa za intervencije, te da se, po ugovoru angažuju i dodatne, kada zatreba.

Podsetio je da od 2. oktobra počinju funkcionalne probe sistema i da će one trajati do 9. oktobra. Kazao je da to ne znači da će radijatori biti topli i objasnio da će tokom tog perioda biti kontrolisana toplovodna mreža, kotlarnice…

Zamolio je građane koje budu imali bilo koji problem s radijatorima, poput curenja, da obaveste Beogradske elektrane.

Beogradske elektrane raspolažu sa 15 toplana, 18 kotlarnica i 1.600 kilometara cevi a i remonti  su izvršeni, rekao je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...