nadzorni odbor kompanije doneće odluku nakon razgovora u najužem izboru

Na konkurs za direktora EPS-a prijavilo se 40 kandidata

Srbija

28.9.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Na konkurs za direktora EPS-a prijavilo se 40 kandidata Na konkurs za direktora EPS-a prijavilo se 40 kandidata
Konkurs za izbor direktora EPS-a je završen 15. septembra, a na adresu agencije Boyden Western Balkan u Srbiji, koja je zadužena da obavi selekciju... Na konkurs za direktora EPS-a prijavilo se 40 kandidata

Konkurs za izbor direktora EPS-a je završen 15. septembra, a na adresu agencije Boyden Western Balkan u Srbiji, koja je zadužena da obavi selekciju kandidata koji ispunjavaju uslove u ime kompanije, stiglo je blizu 40 prijava, među kojima su i neki bivši, ali i sadašnji nosioci visokih funkcija u ovoj energetskoj kompaniji.

U toku je provera njihovih stručnih kvalifikacija, posle koje će se obaviti testiranje, a nakon toga ova agencija dostaviće predloge najboljih Nadzornom odboru, koji treba da izabere prvog čoveka EPS-a, piše Blic.

Nadzorni odbor će razgovarati sa kandidatima koji su ušli u najuži izbor. Pored relevantne magistarske diplome ili one sa osnovnih studija, kandidat mora da bude uspešan rukovodilac koji poseduje najviši nivo menadžerskih veština, ističe se. Pritom, treba da ima i najmanje 10 godina iskustva na rukovodećim pozicijama i poverenje unutar i van kompanije.

“Generalni direktor u najbližoj saradnji sa Nadzornim odborom, preuzeće vodeću ulogu u oblikovanju strateškog pravca, komercijalnog uspeha i budućeg rasta EPS-a. Njegov zadatak je da obezbedi liderstvo, nadzor i podršku za pokretanje transformacije i implementaciju strategije kompanije.Negovanje kulture stalnog poboljšanja i napora za upravljanje promenama biće od ključnog značaja sa ciljem prihvatanja transformacionih inicijativa i njihovog izvršenja. Oni kandidati koji budu ušli u uži krug neophodano je da imaju čist dosije policijskih i poreskih vlasti, kao i drugih relevantnih institucija.Kandidat treba i tečno da govori engleski jezik i da poseduje visok nivo integriteta, izuzetne komunikacijske veštine i agilnost, kao i organizacione i sposobnosti upravljanja ljudskim resursima”, piše u oglasu.

Ako je suditi po broju kandidata, ni stavka oko tečnog engleskog jezika, koja je u javnosti izazvala dosta polemika, nije bila prepreka da se umanji interesovanje za generalnog direktora EPS-a, piše Blic.

Agencija Boyden Western Balkan bi za nekoliko dana trebalo da o rezultatima konkursa detaljno obavesti i članove Nadzornog odbora, ali i javnost.

Prema saznanjima iz ove agencije, konkurisali su sadašnji v.d. direktora Dušan Živković, ali i njegov prethodnik Miroslav Tomašević. Na spisku kandidata je i Mirjana Filipović, koja je bila državni sekretar u Ministarstvu energetike za vreme Aleksandra Antića, kada su napravljeni značajni pomaci u pregovorima sa EU oko poglavlja 15. Ima i eksperata iz privatnih kompanija koje se bave energetikom, ali i nekolicina stručnjaka, elektroinženjera iz samog EPS a, koji nisu u top menadžmentu, ali jesu na rukovodećim položajima.

  • SABRINA

    29.9.2023 #1 Author

    EPS je veliki sistem i neophodno je da se izabere neko stvarno stručan, sa iskustvom, odgovoran itd.

    Odgovori

  • NATI

    1.10.2023 #2 Author

    Samo nek bude neko ko zasluzuje tu poziciju na posten nacin

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...