Saglasnost na ovu odluku dala i Vlada Srbije

Beogradski sajam smanjuje osnovni kapital

SrbijaVesti

17.6.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Beogradski sajam smanjuje osnovni kapital Beogradski sajam smanjuje osnovni kapital
Beogradski sajam doneo je odluku o smanjenju osnovnog kapitala za 1,139 milijardi dinara, a ovo preduzeće u državnom vlasništvu inače ima upisan osnovni nenovčani... Beogradski sajam smanjuje osnovni kapital

Beogradski sajam doneo je odluku o smanjenju osnovnog kapitala za 1,139 milijardi dinara, a ovo preduzeće u državnom vlasništvu inače ima upisan osnovni nenovčani kapital u vrednosti od 1,56 milijardi dinara. Saglasnost na ovu odluku dala je i Vlada Srbije.

Beogradski sajam, prema podacima APR, ima upisan i unet nenovčani osnivački kapital u vrednosti od 1.560.259.724,49 dinara. Odluku o smanjenju donela je skupština tog preduzeća 11. aprila ove godine, a svojim Rešenjem od 18. maja, koji je dan kasnije objavio Službeni glasnik, Vlada Srbije je na nju dala saglasnost, piše N1.

Iako odluka Skupštine preduzeća nigde nije dostupna, iz Rešenja APR je jasno da je reč o umanjenju od tačno 1.139.020.803 dinara.

Agencija za privredne registre je, naime, ove nedelje donela Rešenje da – odbacuje registracionu prijavu promene podataka kod Privrednog društva za priređivanje sajmova i izložbi Beogradski sajam doo, što čak i nije retkost i dešava se kada firma ne dokumentuje dobro promenu koju želi da registruje u APR.

„Uvidom u podnetu registracionu prijavu i priloženu dokumentaciju utvrđeno je da podnosilac zahteva registraciju smanjenja osnovnog kapitala bez navođenja pravnog osnova smanjenje“, navedeno je između ostalog u obrazloženju APR.

APR navodi da je uvidom u podatke registrovane u Registru utvrđeno da kod preduzeća Beogradski sajam „nije objavljen Nacrt ugovora o statusnoj promeni, niti postoje drugi podaci o sprovođenju postupka statusne promene“, piše N1.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...