Nemačka razmatra preuzimanje udela ruske kompanije

Berlin se priprema za nacionalizaciju Rosnefta

EUVesti

8.2.2024 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Berlin se priprema za nacionalizaciju Rosnefta Berlin se priprema za nacionalizaciju Rosnefta
Nemačka vlada priprema se za moguću nacionalizaciju imovine ruske kompanije Rosneft u toj zemlji, što uključuje i rafineriju Šved, navode izvori vlade u Berlinu.... Berlin se priprema za nacionalizaciju Rosnefta

Nemačka vlada priprema se za moguću nacionalizaciju imovine ruske kompanije Rosneft u toj zemlji, što uključuje i rafineriju Šved, navode izvori vlade u Berlinu.

Kako navodi list Handelsblat, nemačko Ministarstvo ekonomije već obavlja neophodne pripreme, a u razgovorima o toj temi učestvovali su i predstavnici ruske kompanije, prenosi Insajder, pozivajući se na Reuters.

Još nije doneta odluka o tome da li će sve biti završeno pomenutom formalnom procedurom za nacionalizaciju, koju nemačka vlada namerava da sprovede.

Berlin je pod nadzor stavio imovinu Rosnefta u Nemačkoj, uključujući i njen udeo od 54,17 odsto u berlinskoj rafineriji Šved u septembru 2022. godine, zbog napada Rusije na Ukrajinu.

Nadzor je od tada dva puta produžio nadzor, zaključno sa septembrom prošle godine, a ta mera ističe u martu, kada vlada treba da donese novu odluku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...