BEZ DOGOVORA U SAD Neizvestan nastavak isplate novčane pomoći milionima nezaposlenih

SvetVesti

2.8.2020 13:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BEZ DOGOVORA U SAD Neizvestan nastavak isplate novčane pomoći milionima nezaposlenih BEZ DOGOVORA U SAD Neizvestan nastavak isplate novčane pomoći milionima nezaposlenih
Predstavnci demokrata u Kongresu i aktuelna republikanska administracija u Beloj kući nisu blizu dogovora o nastavku isplate novčane pomoći milionima nezaposlenih Amerikancima. Još uvek... BEZ DOGOVORA U SAD Neizvestan nastavak isplate novčane pomoći milionima nezaposlenih

Predstavnci demokrata u Kongresu i aktuelna republikanska administracija u Beloj kući nisu blizu dogovora o nastavku isplate novčane pomoći milionima nezaposlenih Amerikancima.

Još uvek aktuelna odluka o isplati novčane pomoći za one koji su ostali bez posla, zbog pandemije, istekla je 31. jula.

Ovo je bio najduži sastanak do sada i produktivniji od ostalih. Ali, ima još mnogo otvorenih pitanja i nema saglasnosti o tome da li da se postigne kratkoročni ili sveobuhvatniji dogovor„, rekao je lider demokrata u Senatu Čak Šumer, posle tročasovnog sastanka sa sekretarom za finansije Stivenom Mnučinom i šefom Trampovog kabineta Markom Medouzom 1. avgusta, prenosi Tanjug pisanje Glasa Amerike.

Naredni sastanak demokrata i republikanaca je 3. avgusta, a glavni kamen spoticanja je da li da se produži isplata federalne pomoći od 600 dolara nedeljno za one koji su ostali bez posla zbog pandemije.

Podsetimo, Kongres u proteklim mesecima nije uspevao da postigne dogovor o novoj rundi isplate novčane pomoći, iako broj nezaposlenih u SAD raste i ekonomska aktivnost opada.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi odbila je predlog Donalda Trampa da se ta isplata produži za samo nedelju dana, jer demokrate žele da se taj novac isplaćuje do sledeće godine.

Foto: Tanjug/AP

Republikanci u Senatu tvrde da je 600 dolara nedeljno za nezaposlene i više nego što bi zaradili da imaju posao, što ih ne motiviše da se vrate da rade. Traže da se isplate smanje na 200 dolara nedeljno.

Mnogi Amerikanci su u opasnosti da, ako im pomoć ne bude isplaćena, budu izbačeni iz stanova koje iznajmljuju, jer nisu u mogućnosti da plate kiriju, upozoravaju mediji u SAD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...