Probni period pred letnju sezonu

Bez gužvi na granicama sa Grčkom

BiznisTurizamVesti

20.4.2021 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bez gužvi na granicama sa Grčkom Bez gužvi na granicama sa Grčkom
Na graničnim prelazima sa Grčkom u ponedeljak nije bilo gužvi, rekao je predsednik Udruženja „Grci Srbije“ Vasilios Provelegios i dodao da je sada u... Bez gužvi na granicama sa Grčkom

Na graničnim prelazima sa Grčkom u ponedeljak nije bilo gužvi, rekao je predsednik Udruženja „Grci Srbije“ Vasilios Provelegios i dodao da je sada u toku probni period kako bi grčke službe procenile ponašanje ljudi u kriznim situacijama.

Podsetimo građanima Srbije koji su vakcinisani protiv korona virusa ili imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, od ponedeljka 19. aprila je moguć ulazak u Grčku.

Provelegios je za TV K1 rekao da Srbi u Grčku sada mogu da uđu jedino preko Bugarske i dodaje da će se na granicama raditi brzi antigenski test za one za koje procene da je potrebno, a ukoliko test bude pozitivan, radiće se i PCR test. Ukoliko i on bude pozitivan, turisti će imati mogućnost karantina u mestu u kome je trebalo da odsednu, a Grčka plaća troškove lečenja.

Provelegios ukazuje da je najavljeno da danas od podneva u Grčkoj popuste mere, dodajući da očekuje da će do 14. maja biti sve otvoreno, kako je planirano, i kada bi trebalo da uđe veći broj turista.

„U Grčku je u najboljim godinama dolazilo 20 miliona turista. Verujemo da će ih ove godine doći barem pola od toga“, naveo je Provelegios.

Dodao je da je do sada vakcinisano više od 2,5 miliona Grka, i da vakcinacija napreduje brzo.

  • Tina

    20.4.2021 #1 Author

    Do pocetka sezone situacija ce biti jos povoljnija

    Odgovori

  • Zorica S.

    20.4.2021 #2 Author

    Pa,jos nije ni pred sezona….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...