Veruje se da će do kreiranja dve hiljade novih radnih mesta

Big najavljuje još četiri tržna centra u Crnoj Gori

BiznisRegionVesti

11.7.2022 13:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Big najavljuje još četiri tržna centra u Crnoj Gori Big najavljuje još četiri tržna centra u Crnoj Gori
Izraelska kompanija Big shopping centers group, koja je u februaru kupila tržni centar Delta u Podgorici, planira da otvori četiri dodatna ritejl parka u... Big najavljuje još četiri tržna centra u Crnoj Gori

Izraelska kompanija Big shopping centers group, koja je u februaru kupila tržni centar Delta u Podgorici, planira da otvori četiri dodatna ritejl parka u Crnoj Gori, što bi moglo omogućiti otvaranje dve hiljade radnih mesta.

Predsednik Odbora direktora Big shopping centers group Eitan Bar Zeev je na sastanku sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem i počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom kazao da je kompanija pored kupovine Delte zainteresovana da proširi ulaganja, prenosi agencija Mina.

Bar Zeev je dodao da je planirano da ritejl parkovi budu otvoreni u primorskom i kontinentalnom delu Crne Gore. Rinot je ocenio da Crna Gora ima veliki neiskorišćeni potencijal i preneo interesovanje izraelskih kompanija za ulaganje u crnogorski turizam, trgovinu i energetski sektor, odnosno obnovljive izvore energije.

Damjanović je poručio da je namera vlade da obezbedi povoljniji poslovni ambijent u skladu sa zakonskim okvirom, saglasno agendi koju Crna Gora ima na putu članstva u Evropsku uniju.

On je zahvalio na interesovanju i dodao da su svi kredibilni investitori dobrodošli, kao i da nova radna mesta znače mnogo za crnogorsku ekonomiju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...