preuzimanje podgoričke Delte biće obavljeno preko predstavništva u Srbiji

BIG planira gradnju više tržnih centara u Crnoj Gori

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

22.2.2022 11:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

BIG planira gradnju više tržnih centara u Crnoj Gori BIG planira gradnju više tržnih centara u Crnoj Gori
Izraelska kompanija BIG, koja je prošle nedelje i zvanično potvrdila kupovinu tržnog centra Delta u Podgorici za 95 miliona evra, planira širenje u Crnoj... BIG planira gradnju više tržnih centara u Crnoj Gori

Izraelska kompanija BIG, koja je prošle nedelje i zvanično potvrdila kupovinu tržnog centra Delta u Podgorici za 95 miliona evra, planira širenje u Crnoj Gori i kupovinu više nekretnina za izgradnji tržnih centara i ritejl parkova.

Počasni konzul Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinot rekao je za Vijesti da je kupovina Delta City-ja deo sveobuhvatnog poslovnog plana BIG-a za Crnu Goru, a ne jednokratni potez.

”BIG veruje u Crnu Goru i planira da izgradi nekoliko ritejl parkova, kao što je izgradio u Srbiji. Razmišljaju o kupovini dodatnih nekretnina u nekoliko gradova u Crnoj Gori. Verujem da će nakon poverenja BIG grupe, u Crnu Goru doći da ulažu i druge izraelske kompanije iz raznih poslovnih oblasti, poput hotelskog turizma i drugih”, kazao je Rinot.

On je naveo da je ovo veoma važna investicija za kompaniju BIG, ali i za Crnu Goru. ”Kompanija čija je neto vrijednost preko tri milijarde evra i koja je aktivna u osam zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Poljsku, Rumuniju i Srbiju, donela je stratešku odluku u kojoj veruje u Crnu Goru kao važnu investicionu i razvojnu destinaciju. Ovo je važna izjava o poverenju u privredu i budući razvoj Crne Gore”, kazao je Rinot, prenosi Mina.

Ritejl parkovi koje BIG planira da gradi u Crnoj Gori su tip tržnih cenatara većinom pozicioniranih van centralnih gradskih zona. To su objekti na jednom nivou, bez podruma i spratova, koji se sastoje iz niza zasebnih lokala spojenih pod krovom u jednu celinu, a svaki poslovni prostor ima direktni ulaz iz spoljnog okruženja.

Prema kupoprodajnam ugovoru za podgoričku Deltu, od 95 miliona evra za kupovinu 57 miliomna će biti finansirano iz bankarskih kredita. Kako prenose izraelski mediji, kupovina će biti obavljena preko BIG-ove podružnice, CEE-BIG, koja upravlja BIG-ovim operacijama u Srbiji.

Potpisivanje transakcije i bankarsko finansiranje vodio je potpredsednik za razvoj poslovanja u inostranstvu BIG grupe, Uzi Eli. Završetak transakcije zavisi od uslova koji slede, između ostalog završetka kredita i odobrenja agencija za zaštitu konkurencije u Srbiji i Crnoj Gori.

BIG CEE poseduje dva logistička centra na glavnim saobraćajnicama u blizini Beograda sa površinom od oko 30.000 kvadratnih metara, kao i poslovnu zgradu u Beogradu površine 34.000 kvadratnih metara. Poseduje i zemljište koje se nalazi u tri grada u Srbiji, uključujući Beograd, ukupne površine od oko 239.000 kvadrata sa pravom građenja.

CEE-BIG MANAGEMENT DOO BEOGRAD

Omladinskih Brigada 88, 11000 BEOGRAD-NOVI BEOGRAD, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
3.483.452,15 (2020)
Broj zaposlenih:
19 (2020)
  • IVAN

    22.2.2022 #1 Author

    Lepe vesti za kupoholicare..treba i u CG otvarati trzne centre u svim vecim gradovima.

    Odgovori

  • VILENJAK

    22.2.2022 #2 Author

    Niču tržni centri, a privreda propada…zanimljivo

    Odgovori

  • TASIJA27

    22.2.2022 #3 Author

    Nema vise mesta u Srbiji pa hajmo malo i u okruzenje. Bilo je vreme, vise imamo trznih centara nego bolnica

    Odgovori

  • Vockica

    22.2.2022 #4 Author

    Odlicno za CG, big je jedan od boljih.

    Odgovori

  • Milovan94

    22.2.2022 #5 Author

    To su zaista lepe vesti za Crnu Goru.

    Odgovori

  • FLAME

    22.2.2022 #6 Author

    Pa okej. Prelaze na MNE, HR, Bosnu, Makedoniju, šire se ljudi, može im se. A Bogu hvala kupaca uvek ima, a niko ne zna kako kad su tako male plate. Puni šoping centri i kafići vazda, i ovde i u regionu.

    Odgovori

  • JOVANA

    22.2.2022 #7 Author

    Odlicno za Cg, BIG je najbolji soping centar!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...