usaglašeni veterinarsko-zdravstveni sertifikati između dve zemlje

BiH dobila zeleno svetlo za izvoz govedine u UAE

RegionVesti

16.7.2021 12:38 Autor: Miljan Paunović 2

BiH dobila zeleno svetlo za izvoz govedine u UAE BiH dobila zeleno svetlo za izvoz govedine u UAE
Bosni i Hercegovini je odobren izvoz goveđeg mesa u Ujedinjene Arapske Emirate, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac. “Dosadašnji... BiH dobila zeleno svetlo za izvoz govedine u UAE

Bosni i Hercegovini je odobren izvoz goveđeg mesa u Ujedinjene Arapske Emirate, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

“Dosadašnji napori Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Kancelarije za veterinarstvo BiH urodili su plodom i rezultirali pozitivnim ishodom za domaći poljoprivredni sektor. Otvaranje novog tržišta znači novu šansu za razvoj i unapređenje kako primarne proizvodnje, tako i prerađivačkih kapaciteta iz Republike Srpske i Federacije BiH“, poručio je ministar Košarac, prenose Nezavisne novine.

On je napomenuo da je izvoz goveđeg mesa iz BiH u Ujedinjene Arapske Emirate odobren nakon što su usaglašeni veterinarsko-zdravstveni sertifikati između dve zemlje, preneo je Tanjug.

“Kancelarija za veterinarstvo BiH zadužena je da, u skladu sa usaglašenim veterinarsko-zdravstvenim sertifikatima, pokrene neophodne aktivnosti kako bi kompanije kojima je odobren izvoz, taj posao mogle neometano da vrše“, dodao je Košarac.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je u završnoj fazi usaglašavanja veterinarsko-zdravstvenih sertifikata i sa Izraelom, tako da uskoro očekuje otvaranje ovog tržišta za domaće proizvođače.

„Naš prioritet je evropsko tržište sa 500 miliona potencijalnih potrošača, ali i tržišta Rusije, Kine, Malezije, Kuvajta i Saudijske Arabije, posebno kada je reč o izvozu crvenog i mesnih perađevina, ribe, mleka i mlečnih proizvoda“, naveo je Košarac.

Tagovi
BIH UAE VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...