šansa za naučnu zajednicu u srbiji

BIO4 kampus i Astra Zeneca planiraju zajednički pilot projekat u oblasti biomedicine

BiznisInvesticijeLifestyleSrbijaVesti

15.10.2022 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 16

BIO4 kampus i Astra Zeneca planiraju zajednički pilot projekat u oblasti biomedicine BIO4 kampus i Astra Zeneca planiraju zajednički pilot projekat u oblasti biomedicine
Kompanija Astra Zeneca i instituti i fakulteti budućeg „BIO4“ kampusa u Beogradu, počeće pregovore od zajedničkog interesa oko pilot projekta u oblasti biomedicine, saopšteno... BIO4 kampus i Astra Zeneca planiraju zajednički pilot projekat u oblasti biomedicine

Kompanija Astra Zeneca i instituti i fakulteti budućeg „BIO4“ kampusa u Beogradu, počeće pregovore od zajedničkog interesa oko pilot projekta u oblasti biomedicine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku u petak predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa delegacijom kompanije Astra Zeneca predvođenom potpredsednikom za Centralnu i Istočnu Evropu i Baltik Hansom Sijbesmom, identifikovane su oblasti moguće saradnje sa institutima i fakultetima tog kampusa.

Ocenjeno je i da to predstavlja veliku šansu za naučnu zajednicu u Srbiji, koja će se na taj način uključiti u istraživačko-razvojne projekte sa „kompanijom od velikog globalnog značaja“.

Naziv „BIO4“ skraćeno predstavlja četiri oblasti: biomedicinu, biotehnologiju, bioinformatiku i biodiverzitet, a kampus će obuhvatiti tri fakulteta, devet instituta i druge istraživačke centre.

Njegova izgradnja trebalo bi da počne u prvoj polovini 2023. godine, dok se useljenje u te objekte očekuje u prvoj polovini 2025. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...