BITKOIN U NATALNOJ KARTI Mali ulagači konsultuju pomoć astrologa

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

15.1.2021 10:56 Autor: Marko Miladinović 0

BITKOIN U NATALNOJ KARTI Mali ulagači konsultuju pomoć astrologa BITKOIN U NATALNOJ KARTI Mali ulagači konsultuju pomoć astrologa
Kolika je pomama za bitkoinom i ostalim kriptovalutama ovih dana najbolje pokazuje vest da su mali ulagači masovno posegnuli za online konsultacijama jedne mlade... BITKOIN U NATALNOJ KARTI Mali ulagači konsultuju pomoć astrologa

Kolika je pomama za bitkoinom i ostalim kriptovalutama ovih dana najbolje pokazuje vest da su mali ulagači masovno posegnuli za online konsultacijama jedne mlade astrološkinje. U pitanju je 22-godišnja Maren Altman koja ima više od million pratilaca na društvenoj mreži TikTok.

Altman ih je stekla i svakim danom povećava njihov broj jer redovno objavljuje analize kretanja planeta i njihov uticaj na trgovinu digitalnim valutama, pa čak odgovara i na individualne upite zainteresovanih korisnika.

Mlada influenserka i sama trguje bitkoinom, iako je nepoznata veličina njene digitalne imovine, pa samim tim i obim investiranja. No, u proteklih mesec dana navodno je tačno predvidela prvo veliki skok vrednosti najtrgovanije kriptovalute oko Nove godine, a onda i pad, odnosno veliku rasprodaju koja se desila pre nedelju dana.

Kako prenose strane novinske agencije, Altman ne govori ljudima kada da kupuju ili prodaju tokene, ali upućuje ih u „nebeske trendove“, a najviše se pouzda u kretanje planete Saturn jer ona „simboliše bitkoin“.

Ozbiljniji mediji, kao što je Financial Times, tumače ovakve „konsultacije“ kao posledicu nedostatka relevantnih referentnih tačaka, kao na primer kod tradicionalnog berzanskog trgovanja.

S druge strane, okretanje ka okultnom nije novo u svetu berzi, jer su u vrhuncu Wall Street manije između dva svetska rata, a pre velikog berzanskog kraha i finansijske krize koja se dogodila dvadesetih, mali ulagači takođe tražili pomoć upravo od ovakve vrste savetnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...