Vlasnik platforme društvenih mreža ponovo na sudu

Bivši rukovodioci Twittera tuže Maska za 128 miliona dolara otpremnine

SvetVesti

5.3.2024 10:55 Autor: Vladimir Jokanović 2

Bivši rukovodioci Twittera tuže Maska za 128 miliona dolara otpremnine Bivši rukovodioci Twittera tuže Maska za 128 miliona dolara otpremnine
Četiri bivša čelnika kompanije Twitter, uključujući bivšeg izvršnog direktora Paraga Agravala, tužili su vlasnika Ilona Maska (Elon Musk) za više od 128 miliona dolara... Bivši rukovodioci Twittera tuže Maska za 128 miliona dolara otpremnine

Četiri bivša čelnika kompanije Twitter, uključujući bivšeg izvršnog direktora Paraga Agravala, tužili su vlasnika Ilona Maska (Elon Musk) za više od 128 miliona dolara neisplaćenih otpremnina, prema podacima iz tužbe koja je podneta u ponedeljak.

Tužba, podneta federalnom sudu u San Francisku, najnoviji je u nizu pravnih izazova sa kojima se suočava Mask nakon što je kupio kompaniju u oktobru 2022. godine za 44 milijarde dolara i kasnije joj promenio naziv u X, prenosi Reuters.

Bivši rukovodioci navode da su otpušteni samo nekoliko minuta nakon što je Mask preuzeo kontrolu nad kompanijom. Oni tvrde da ih je Mask lažno optužio za nedolično ponašanje i primorao ih da napuste Twitter nakon što su tužili milijardera zbog pokušaja da odustane od ponude za kupovinu kompanije.

Mask je uskratio otpremnine rukovodiocima koje su im bile obećane pre nego što je on preuzeo Twitter. Tužioci ističu da svakom od njih X duguje jednogodiušnju platu i stotine hiljada akcija.

X se već suočava sa nekoliko grupnih tužbi u kojima se tvrdi da duguje redovnim radnicima koji su otpušteni nakon Maskove akvizicije od najmanje 500 miliona dolara otpremnine. Šestoro bivših menadžera takođe je iznelo slične zahteve.

Kompanija X ranije je tužena i zato što nije platila dugovanja firmi za odnose sa javnošću, stanodavcima, prodavcima i konsultantima.

  • Manja

    5.3.2024 #1 Author

    Ako se vec odlucio za kupovinu onda i treba da radi u skladu sa zakonom… videcemo epilog i ko ce dobiti

    Odgovori

  • AJA

    5.3.2024 #2 Author

    Zakon mora da se postuje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...