Investicioni fond nedavno se udružio sa kripto menjačnicom Coinbase Global

BlackRock osniva još jedan fond za kompanije koje posluju u metaverzumu

Hi-techLifestyleNovacSvetVesti

30.9.2022 16:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

BlackRock osniva još jedan fond za kompanije koje posluju u metaverzumu BlackRock osniva još jedan fond za kompanije koje posluju u metaverzumu
Investicioni fond BlackRock približio se za dodatni korak kriptovalutama tako što je podneo dokumentaciju za još jedan metaverzum proizvod, samo nekoliko meseci nakon što... BlackRock osniva još jedan fond za kompanije koje posluju u metaverzumu

Investicioni fond BlackRock približio se za dodatni korak kriptovalutama tako što je podneo dokumentaciju za još jedan metaverzum proizvod, samo nekoliko meseci nakon što je otvorio fond za upravljanje digitalnim sredstvima koji nije uspeo da zainteresuje investitore.

Cilj BlackRocka je da pomoću fonda iShares Future Metaverse Tech and Communications ETF prati kompanije koje su prisutne u metaverzumu. Fond, čije naknade i tiker još uvek nisu listirani, mogao bi uključivati i firme čiji su proizvodi i usluge povezani sa virtuelnim platformama, društvenim mrežama, gejmingom, digitalnim sredstvima, proširenom realnošću…

Investiciona kompanija je u aprilu je predstavila i svoj blokčejn i tehnološki fond čija ulazna sredstva iznose oko šest miliona dolara. BlackRock se nedavno udružio sa kripto menjačnicom Coinbase Global kako bi institucionalni investitori lakše upravljali i trgovali bitcoinom, piše Bloomberg.

Ipak interesovanje za ekosistem digitalnih sredstava ove godine je palo. Bitcoin, najveća kriptovaluta na tržištu, izgubio je oko 60 odsto vrednosti, a pad je zabeležio i ether. U takozvanoj “kripto zimi” Google beleži pad pretraga kada su digitalna sredstva u pitanju.

Fond kompanije BlackRock ne bi bio prvi ovog tipa. Nekoliko fondova u metaverzumu već trguje, uključujući Roundhill Ball Metaverse ETF, a digitalne proizvode predstavili su i fondovi Subversive i Fidelity.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...