belex indeks porastao za pola procenta

Blagi oporavak domaćeg tržišta akcija u maju

BerzaNovacSrbijaVesti

1.6.2022 11:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Blagi oporavak domaćeg tržišta akcija u maju Blagi oporavak domaćeg tržišta akcija u maju
Domaće tržište akcija u maju se blago oporavilo, indeks Belex15 porastao je za pola procenta na 830,9 poena, saopštila je u sredu brokerska kuća Momentum... Blagi oporavak domaćeg tržišta akcija u maju

Domaće tržište akcija u maju se blago oporavilo, indeks Belex15 porastao je za pola procenta na 830,9 poena, saopštila je u sredu brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 10,3 milijardi dinara ili 87,3 miliona evra, u velikoj meri zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, prenosi Beta.

„Ubedljivo najprometnija akcija je bila akcija kompanije Dunav osiguranje čija je realizacija u trgovini iznosila oko 250 miliona dinara, uz pad cene od 7,3 odsto na 1.198 dinara“, navedeno je u saopštenju.

Prioritetne akcije Komercijalne banke, u očekivanju prinudnog otkupa akcija, registrovale su promet od 36,5 miliona dinara, dok je ostvarena trgovina akcijom Naftne industrije Srbije iznosila 8,3 miliona dinara uz cenu na kraju meseca od 582 dinara.

Dobitnike u maju predvodio je Impol Seval čije su akcije porasle 21,7 odsto, na 4.380 dinara, nakon što je uprava predložila isplatu rekordne dividende. Prioritetne akcije Komercijalne banke skočile su 10,6 odsto, na 4.148 dinara, dok je NIS dobio na vrednosti nepunih četiri odsto.

Akcije Alfa plama pale su dodatnih 10,2 odsto, na 22.000 dinara, a Energoprojekt holdinga oslabile su 8,3 odsto i koštaju 320 dinara. Zbog velike ponude, akcije Dunav osiguranja oslabile su 7,3 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...