NBS potvrdila novu funkciju nekadašnje generalne menadžerke za IT razvoj iz slovenačke banke

Bojana Kaličanin Stojanović postala članica Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke

BankeBiznisSrbijaVesti

6.10.2022 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bojana Kaličanin Stojanović postala članica Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke Bojana Kaličanin Stojanović postala članica Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke
Uz potvrdu Narodne banke Srbije, Bojana Kaličanin Stojanović postavljena je za članicu Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke za operativne poslove. Kao profesionalac sa više... Bojana Kaličanin Stojanović postala članica Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke

Uz potvrdu Narodne banke Srbije, Bojana Kaličanin Stojanović postavljena je za članicu Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke za operativne poslove.

Kao profesionalac sa više od dvadeset godina iskustva na ključnim pozicijama u IT menadžmentu, upravljanju projektima i procesima u bankarskoj industriji, Bojana Kaličanin Stojanović u Izvršni odbor NLB Komercijalne banke dolazi iz centrale NLB Grupe u Sloveniji i sa funkcije generalnog menadžera za IT razvoj, kao i zamenika CIO (eng. Chief Information Officer) grupe, navodi se u saopštenju.

Bojana Kaličanin Stojanović je profesionalnu ekspertizu najpre gradila u IT menadžmentu, a zatim je i proširila na glavne segmente bankarskih procesa, proizvoda i usluga. U periodu od 2014. do 2020. godine obavljala je funkciju izvršnog direktora Sektora poslovne tehnologije i organizacije u NLB Banci Beograd, dok je od 2006. do 2014. godine bila na različitim ključnim pozicijama u IT i organizaciji nekadašnje Hipo alpe Adria banke.

Kaličanin Stojanović iza sebe ima nekoliko uspešnih projekata zamene i konsolidacije Core sistema, uvođenja DWH i različitih sistema izveštavanja i upravljanja podacima, implementacija digitalnih kanala i platnih sistema, kao i različitih CRM alata i koncepata, unapređenje kreditnih procesa i implementacija odgovarajućih platformi, integracija banaka, kao i osnivanje grupnog centra kompetencija za IT.

Diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, nakon čega je nastavila da nadograđuje svoje znanje učešćem na različitim programima i edukacijama iz domena liderstva, rukovođenja, upravljanja projektima i informacionih tehnologija, među kojima su i Harvard Business School i Leadership development program – IEDC Bled School of Management.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...