poslodavci bi trebalo da preduzmu određene korake

Britanci razmatraju pitanje podrške zaposlenima usled dužeg odsustva sa posla zbog Covida-19

LifestyleSvetVestiZdravlje

9.2.2022 18:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Britanci razmatraju pitanje podrške zaposlenima usled dužeg odsustva sa posla zbog Covida-19 Britanci razmatraju pitanje podrške zaposlenima usled dužeg odsustva sa posla zbog Covida-19
Četvrtina britanskih poslodavaca navela je korona virus kao glavni uzrok dugotrajnih odsustava i bolovanja, što je pokrenulo pitanje podrške zaposlenima. Britanski premijer Boris Džonson... Britanci razmatraju pitanje podrške zaposlenima usled dužeg odsustva sa posla zbog Covida-19

Četvrtina britanskih poslodavaca navela je korona virus kao glavni uzrok dugotrajnih odsustava i bolovanja, što je pokrenulo pitanje podrške zaposlenima.

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) na čelu je strategije da zemlja živi sa covidom, te ukida ograničenja, jer se omikron soj virusa pokazao slabijim od prethodnih.

Međutim, Britanija i dalje ima u proseku oko 80.000 slučajeva obolelih dnevno, a blagi oblici Covida-19 i dalje mogu dovesti do iscrpljujućeg stanja organizma, piše Easterneye.biz.

Ovlašćeni institut za kadrove i razvoj (CIPD) saopštio je da 26 odsto poslodavaca sada uključuje „dugi covid“ kao glavni uzrok dugotrajnog bolovanja, što je predstavljeno u istraživanju koje je obuhvatilo 804 organizacije, koje predstavljaju više od 4,3 miliona zaposlenih.

CIPD je istakao da 46 odsto organizacija ima zaposlene koji su bili na dugom odsustvu zbog korona virusa i da bi ih trebalo podržati.

„Prolongirani covid sve je veći problem i poslodavci bi trebalo da preduzmu odgovarajuće korake da podrže zaposlene sa ovim stanjem“, rekla je Rejčel Saf (Rachel Suff), viši savetnik za politiku zapošljavanja u CIPD-u.

Britanija je od početka pandemije prijavila skoro 18 miliona slučajeva Covid-19, a Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS) procenjuje da je početkom 2022. godine 1,3 miliona ljudi imalo simptome dugotrajnog covida koji su sami prijavili.

CIPD je saopštio da petina poslodavaca ne zna da li njihovi radnici imaju trajne simptome nakon infekcije covidom.

„Postoji rizik da oni koji imaju dugotrajne simptome covida možda ne dobiju podršku koja im je potrebna na radnom mestu, u krajnjem slučaju mogu ostati bez posla“, rekla je Saf.

  • ZVE84

    9.2.2022 #1 Author

    Usled izmišljene globalne krize sramota je šta rade ljudima…

    Odgovori

  • Zorica S.

    10.2.2022 #2 Author

    Kod nas se to jos uvek desiti da neko“brine“ o radniku.

    Odgovori

  • Ika

    10.2.2022 #3 Author

    Treba država da podrži bilo koje bolovanje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...