Ugrožen energetski sistem u Ujedinjenom Kraljevstvu

Britanske elektrane bi mogle da obustave rad zbog nestašice gasa

SvetVesti

4.10.2022 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Britanske elektrane bi mogle da obustave rad zbog nestašice gasa Britanske elektrane bi mogle da obustave rad zbog nestašice gasa
Britanski energetski regulator Ofgem saopštio je da bi pojedine elektrane u zemlji mogle da obustave rad pošto se zemlja suočava sa nestašicom gasa usled... Britanske elektrane bi mogle da obustave rad zbog nestašice gasa

Britanski energetski regulator Ofgem saopštio je da bi pojedine elektrane u zemlji mogle da obustave rad pošto se zemlja suočava sa nestašicom gasa usled energetske krize.

Velika Britanija bi mogla da proglasi vanredno stanje zbog nestašice gasa, a neke elektrane na gas ostale bi bez ovog energenta i ne bi mogle da proizvode struju.

Ta objava će verovatno pojačati bojazan od isključenja struje, pošto se Britanija oslanja na gasne elektrane u velikoj meri kada je reč o proizvodnji električne energije, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Prema britanskim zakonima o industriji, elektrane će morati da plate kazne ukoliko ne isporuče onoliko struje koliko je obećano, a problem nedostatka gasa treba rešiti što pre da bi se sprečile posledice po elektroenergetski i gasni sistem.

Iz Ofgema je saopšteno i da će predstojeća zima biti „izazovnija od prethodne“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...