ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, doći će do novih protesta

Brnabić insistira na dogovoru s poljoprivrednicima

AgrobiznisPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

15.8.2022 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Brnabić insistira na dogovoru s poljoprivrednicima Brnabić insistira na dogovoru s poljoprivrednicima
Sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima počeo je oko 10 časova u Vladi Srbije i još uvek traje, a premijerka je poručila da se... Brnabić insistira na dogovoru s poljoprivrednicima

Sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima počeo je oko 10 časova u Vladi Srbije i još uvek traje, a premijerka je poručila da se iz zgrade vlade neće izaći dok se ne postigne neki dogovor.

Rečeno je da je premijerka u razgovoru sa učesnicima sastanka skrenula pažnju da je pred Srbijom veoma teška nedelja i da nam je potrebno jedinstvo, piše N1.

Podsetimo, poljoprivrednici iz okoline Kragujevca upozorili su da će „Srbija stati“ ako pregovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić ne budu uspešni.

Kako je agenciji Beta rekao Aleksandar Babić iz Desimirovca, ukoliko ratari budu odbijeni na sastanku sa premijerkom, cela Srbija će stati i svi poljoprivrednici će odmah krenuti za Beograd.

Ako odgovor bude negativan, kazao je Babić, koji je jedan od dvojice predstavnika poljoprivrednika iz tog dela Šumadije na pregovorima u Beogradu, poljoprivrednici neće više pregovarati oko zahteva.

Takođe, jedan od predstavnika poljoprivrednika Miroslav Matković rekao je pred početak sastanka da neće odustati od blokada dokle god ne budu ispunjeni uslovi.

Poljoprivrednici, koji su prethodna dva dana traktorima blokirali ulicu kod Skupštine grada, noćas su se premestili na deo puta za Topolu u Desimirovcu, koji su jutros blokirali na pola sata u znak upozorenja.

Podsetimo, oni zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litru. Takođe traže 30 odsto subvencija za djubrivo, kao i da se proglasi stanje elemenatarne nepogode zbog velike suše.

  • MIŠKOVIĆ

    15.8.2022 #1 Author

    Samo prazna obećanja. Seljaci više ne mogu da ulažu kada država radi protiv njih

    Odgovori

  • GOCA BG

    15.8.2022 #2 Author

    Da su ispostovani,ne bi ni strajkovali…

    Odgovori

  • TATJANA

    16.8.2022 #3 Author

    Treba im omoguciti da normalno rade

    Odgovori

  • IVAN

    1.11.2022 #4 Author

    E tesko njima mucene duse.tesko ce stati na noge.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...