pogodnosti dostupne stranim ulagačima

Brnabić sa direktorom Ženevske privredne komore: Dobra poslovna klima u Srbiji

BiznisSrbijaVesti

12.7.2022 16:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Brnabić sa direktorom Ženevske privredne komore: Dobra poslovna klima u Srbiji Brnabić sa direktorom Ženevske privredne komore: Dobra poslovna klima u Srbiji
Premijerka Ana Brnabić u utorak je u razgovoru sa generalnim direktorom Ženevske privredne komore (CCIG) Vinsentom Sibilijeom istakla da je u Srbiji dobra poslovna... Brnabić sa direktorom Ženevske privredne komore: Dobra poslovna klima u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić u utorak je u razgovoru sa generalnim direktorom Ženevske privredne komore (CCIG) Vinsentom Sibilijeom istakla da je u Srbiji dobra poslovna klima, a posebno su povoljni uslovi za ulaganje u oblasti digitalizacije, veštačke inteligencije i biotehnologije.

Ona je ukazala i na pogodnosti dostupne stranim ulagačima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Švajcarska je, prema rečima premijerke među vodećim investitorima u Srbiji u oblasti informacionih tehnologija, budući da ta oblast u Srbiji ima veliki potencijal za razvoj.

Predsednica vlade je istakla značaj biotehnologije kao perspektivne oblasti saradnje sa kompanijama iz Ženeve. Ocenila je da stručnjaci iz Srbije mogu mnogo da nauče od kolega iz Švajcarske kada je reč o toj oblasti, a u prilog tome govori i to što Srbija razvija okruženje za razvoj biotehnologije.

Vinsent Sibilije je rekao da Srbija, kao napredna ekonomija, može značajno da doprinese daljem unapređenju poslovnih mogućnosti ženevskih kompanija koje žele da investiraju i da je zato njegova misija da podstiče i olakšava tim kompanijama da dođu i to i učine.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasador Švajcarske Urs Šmid i predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović.

 • Dzebac

  12.7.2022 #1 Author

  Nazalost Ana ne zna sta prica

  Odgovori

 • Boba3

  12.7.2022 #3 Author

  Chale je lobista stranih investitora, sramota sta ce se sve zasnati tek nakon 10 godina, unistili su ovu drzavu

  Odgovori

 • Dragana

  13.7.2022 #4 Author

  Situacija ja takva kakva jeste

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.