BRODOVI U SIDNEJU BLOKIRANI U LUCI Zabranjeno iskrcavanje zbog epidemije

SvetVesti

26.3.2020 14:16 Autor: Vladimir Jokanović 0

BRODOVI U SIDNEJU BLOKIRANI U LUCI Zabranjeno iskrcavanje zbog epidemije BRODOVI U SIDNEJU BLOKIRANI U LUCI Zabranjeno iskrcavanje zbog epidemije
pixabay BRODOVI U SIDNEJU BLOKIRANI U LUCI Zabranjeno iskrcavanje zbog epidemije

Broj zaraženih korona virusom u Australiji popeo se na 2.799, posle najnovija 123 registrovana slučaja. Umrlo je 13 osoba, a poslednje dve žrtve su iz zapadne Australije. Mediji navode da sve žrtve bile osobe stare 70 i više godina. Stanje se za sada ne smatra alarmantnim, ali se preduzimaju mere radi sprečavanja širenja zaraze.

Četvrtina zaraženih u zapadnoj Australiji, koja zahvata trećinu državne teritorije, došli su sa brodova-kruzera. Posle iskrcavanja sa broda Ruby Princess u utorak, registrovano je 130 slučajeva zaraženih korona virusom. Australijske vlasti zbog toga nisu dale dozvolu putnicima i posadi još dva broda za iskrcavanje u Sidneju. Brodovi su i dalje na čekanju u luci, preneo je Guardian.

U telefonskim razgovorima sa medijima putnici su izrazili bes zbog odluke vlasti da im ne dozvoli iskrcavanje, jer kako tvrde na brodovima nema potvrđenih slučajeva zaraze. Australijski i tasmanijiski parlamenti suspendovani su do Avgusta, a parlament u Kvinslendu do 28. aprila.

Australijski premijer Skot Morison (Sccot Morrison) najavio je da će na predstojećem virtualnom sastanku G20 osigurati da globalni lanci snabdevanja ostanu otvoreni uprkos pandemiji. Državni Institut za nekretnine podržao je ideju vlade da se na šest meseci zabrani menjanje mesta prebivališta. Istovremeno, S&P smanjio je kreditni rejting australijske aviokompanije Virgin sa „B-“ na „CCC“.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...